Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Γιάννης Μαρδίτσης: Δεν ξεχάστηκε!

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Σαν σήμερα, στις 19 Φεβρουαρίου του 1933 ήρθε στον κόσμο ο Γιάννης Μαρδίτσης, ένας εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος και αθλητής, που έμελλε να αφήσει γραμμένο ανεξίτηλα το όνομά του, στο ανθολόγιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τιμώντας τη μνήμη του, το "Αθλόμετρο" επιχειρεί μία συνοπτική αναφορά στη σταδιοδρομία του.

Ο Γιάννης Μαρδίτσης γεννήθηκε στο Κλειδί Βοιωτίας και ήταν γιος του Ζήση Μαρδίτση, ηρωικά πεσόντα στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41).

Αγωνίστηκε (αρχικά σαν επιθετικός και μετέπειτα ως κεντρικός αμυντικός) στην Άρτεμη Αιγάλεω, τον Αιγάλεω Α.Ο., την Α.Ε.Κ. (με τα χρώματα της οποίας αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 1963) και την Κόρινθο.





Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την οποία υπήρξε 28 φορές διεθνής κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962. Υπηρέτησε ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και ήταν ο ιδρυτής του Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου.


Ο Γιάννης Μαρδίτσης έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου του 2010 (ακριβώς μία εβδομάδα μετά το Χρήστο Χατζησκουλίδη) σε ηλικία 76 ετών. Ήταν νυμφευμένος και έχει αποκτήσει μία κόρη που πρόλαβε να του χαρίσει εγγονάκι.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με συγκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...