Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

"Γουρλής" ο Κώστας Σορώτος!

Ο Κώστας Σορώτος (φωτό αρχείου)
Ο νέος προπονητής στο τμήμα μπάσκετ ανδρών του Αιγάλεω

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Με το "δεξί" όπως συνηθίζουμε να λέμε, ξεκίνησε το 2020 η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Αιγάλεω Α.Ο., αφού, έχοντας νέο τεχνικό ηγέτη τον πολύπειρο και επιτυχημένο Κώστα Σορώτο (ο οποίος αντικατέστησε το Δημήτρη Λιόγα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου) πέτυχε το "3 στα 3", επικρατώντας κατά σειρά των Πανερυθραϊκού (93 - 88), Δούκα (93 - 55, το ματς έγινε στο "Στ. Βενέτης" έπειτα από αίτημα αμοιβαίας αλλαγής έδρας) και Έσπερου Καλλιθέας (101 - στην παράταση, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι, καν. αγώνας 84 - 84) για τον 1ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Φαίνεται, ότι, η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, "ζεσταίνοντας" παράλληλα το φίλαθλο κόσμο της, που, παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να αποφεύγει τις ακρότητες όπως τα επεισόδια που συνέβησαν προ της έναρξης του ντέρμπι με τον Έσπερο και που οδήγησαν στην απόφαση των διαιτητών για εκκένωση του κλειστού.




Ποιος είναι ο Κώστας Σορώτος


Ο Κώστας Σορώτος γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1957. Τη δεκαετία του '80 υπήρξε αθλητής του Πειραϊκού, από όπου άρχισε και την προπονητική του καριέρα, στα τμήματα υποδομής, έχοντας επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων. Κάτι που συνεχίστηκε και όταν ανέλαβε την εφηβική ομάδα του Πανιωνίου. Από το 1990 ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Αμύντα και έμεινε εκεί μέχρι το 1998. Πέρασε από τον Αρίωνα και ακολούθως στο Παλαιό Φάληρο στην Α2. Επέστρεψε στην ανδρική ομάδα του Πειραϊκού του 2002 και την ανέβασε στην Α2, για να γυρίσει και πάλι στο Φάληρο, με το οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α1 το 2003. 

Το 2004 πήγε στο Δούκα, ένα χρόνο μετά γύρισε για τρίτη φορά στο Π. Φάληρο και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2. Τα επόμενα δύο χρόνια συνεργάστηκε με τη Δάφνη, πέρασε ξανά από τον Αμύντα, συνέχισε σε Πιερικό/Αρχέλαο, Παγκράτι και Πέραμα, στην Α2. Έπειτα ξεκίνησε τη χρονιά στον Φάρο, τον οποίο άφησε την πρώτη θέση της βαθμολογίας και συνέχισε στον Εθνικό Πειραιά, έως τις αρχές Απριλίου του 2014. Το Μάιο του ίδιου έτους συμφώνησε με τον Ηλυσιακό (Α2), αποχωρώντας όμως, το Νοέμβριο. Από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2015 ήταν ξανά στον Πανιώνιο, αυτή τη φορά στην ανδρική ομάδα. 

Τον Ιανουάριο του 2016 συνεργάστηκε με τον Ίκαρο Καλλιθέας, διατηρώντας τον στη Γ΄ Εθνική. Τη σεζόν 2016-17 ανέλαβε τον Α.Σ. Παπάγου στη Β’ Εθνική, το 2017-18 ήταν -στο δεύτερο μισό περίπου- στον πάγκο της Δάφνης Δαφνίου, στον Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τον Κόροιβο Αμαλιάδας (Α2) και στο δεύτερο μισό της περιόδου εργάστηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ανεβάζοντάς τον στη Β΄ Εθνική. Το Σεπτέμβριο του 2019 επέστρεψε στον Εθνικό για να αποχωρήσει το Νοέμβριο. 

[Πηγή: https://www.iliaoikonomia.gr/, προσθήκες επικαιροποίησης αρχικού άρθρου: "Αθλόμετρο"]

Η Βαθμολογία της Β΄ Εθνικής (σε 15 αγώνες)

[Πηγή: Ε.Ο.Κ.]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...