Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

3 Ιουλίου 1999: Τελικός Eurobasket (Ιταλία-Ισπανία 64-56)

(γράφει ο Θανάσης Μπλάτσας)


Η Ιταλία κατακτά το δεύτερο Eurobasket της ιστορίας της κερδίζοντας την Ισπανία στον τελικό με 64-56. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Ιταλούς ο σλοβένικης καταγωγής Greogory Fucka (MVP), o Carlton Myers (ο πατέρας του είναι από τον Άγιο Βικέντιο και η μητέρα του Ιταλίδα) και ο Andrea Meneghin υιός του σπουδαίου Dino Meneghin ο οποίος είχε κατακτήσει το Eurobasket του 1983. Μαζί τους στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά ο Ισπανός Alberto Herreros (πρώτος σκόρερ) και ο Γιουγκοσλάβος Dejan Bodiroga.



Όσον αφορά τις υπόλοιπες παραδοσιακές ομάδες της εποχής η Γιουγκοσλαβία έμεινε στην τρίτη θέση καθώς το μεγάλο της αστέρι ο Predrag Stojakovic αγωνίστηκε ελάχιστα στο τουρνουά λόγω τραυματισμού, ενώ η Ρωσία διασύρθηκε από την Ιταλία στα προημιτελικά με 102-79. Η Λιθουανία ίσως ήταν η πιο θεαματική ομάδα του τουρνουά αλλά πλήρωσε την κακή διαιτησία στον προημιτελικό εναντίον της Ισπανίας (72-74) στον οποία αποβλήθηκε ο Arvydas Sabonis με 2 ανύπαρκτα φάουλ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Μεγάλη απογοήτευση η Εθνική Ελλάδος (άνω) η οποία τερμάτισε τελευταία με τρεις ήττες στην πρώτη φάση του θεσμού. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πολύ άσχημη εμφάνιση έπαιξαν οι αρκετοί τραυματισμοί οι οποίοι αποδυνάμωσαν την ομάδα και άλλαξαν τον αρχικό σχεδιασμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...