Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

«Χαστούκια» σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ !



(Γράφει ο αΝώΔυΝος)

Η προ-τελευταία (16η) αγωνιστική του πρώτου γύρου στο «παρθενικό» ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα παίχθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου του 1980 και περιελάμβανε αρκετές συγκινήσεις για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους της χώρας. 






Πρώτα απ’ όλα, στη «Λεωφόρο», ο έως τότε παραπαίων Παναθηναϊκός του αείμνηστου Μπρούνο Πεζάολα (1925 – 2015), με το Μίμη Δομάζο ξανά στην ενδεκάδα ύστερα από το «κιτρινόμαυρο» διάλειμμα της τεράστιας καριέρας του, καθήλωσε τον πάντα πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τον υπέταξε με καθαρό σκορ (2-0) δίνοντας, παράλληλα, νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση «τίτλος». 






Στο Φάληρο, ο εκπληκτικός Εθνικός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ, «φρενάροντάς» την με δύναμη και φθάνοντας ο ίδιος στην 4η θέση, ενώ στη «Ριζούπολη» ο Απόλλων, πιστός στην παράδοση, καθήλωσε τον ΠΑΟΚ (1-0).  Σαν «σίφουνας» πέρασε η αναγεννημένη Καβάλα από τη Ρόδο (4-0), ενώ και ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 μέσα στο «Καυτανζόγλειο» από τον Ηρακλή



Πολύτιμες εντός έδρας επιτυχίες για τη Λάρισα (2-0 την Κόρινθο) και τον Πανιώνιο (2-0 τα Γιάννινα) αλλά και «λευκές» ισοπαλίες (0-0) μεταξύ Δόξας – Άρη και Παναχαϊκής – Καστοριάς είχαμε στα υπόλοιπα ματς της ημέρας.





Στη Β΄ Εθνική (Νότου) αξιοσημείωτη ήταν η νίκη (2 – 1) του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (μπροστά σε 4.000 κόσμο) επί του πρωτοπόρου Ατρόμητου Περιστερίου, ενώ ο Παναρκαδικός τσάκισε εκτός έδρας (3-1) το... ζαλισμένο Αιγάλεω που παρέπαιε!!!



7 σχόλια:

  1. Μπράβο φίλε , φωτογραφία με τον Ράντισιτς , ίσως και η μοναδική που υπάρχει με αυτόν , είσαι σκέτο ντοκουμέντο ! ( παραλίγο να έγραφα ...παρακράτος! που έλεγε και ο αείμνηστος Ζαμπέταςς ! ) , το ραδιόφωνο εκείνη την Κυριακή από τα 90 λεπτά μετάδοσης τα ...75 λεπτά περίπου ήταν από την Λεωφόρο , για το Δοξα Δράμας - Άρης θυμάμαι να ακούω μόνο το τελικό σκόρ 0-0 , εντάξει είχαμε πεί , καλό σκορ για εμάς ! Μπάμπης - Εύοσμος - Θεσσαλονίκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και έξαλλα πανηγύρια από εμένα 10 χρονών όταν άκουσα το Απόλλωνας Αθηνών - ΠΑΟΚ 1-0 !! η μετάδοση του ΠΑΟ-Ο λυμπιακός διακόπτονταν μόνο όταν προσφωνούσε ο συντονιστής στο ραδιόφωνο τα γκόλ της Καβάλας , στο Ρόδος - Καβάλα 0-4 είχα πεί ένα κρίμα για την Ρόδο , πάει αυτή ... Τα συγχαρητήριά μου και πάλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η Ρόδος δεν τα κατάφερε, ναι... Και τον άλλο χρόνο είχαμε τη σκληρή της μονομαχία στο Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής, με τη δική μου ομάδα (Αιγάλεω)

      Διαγραφή
    2. Αιγάλεω , ε? Μπράβο !! Με την Ρόδο εσείς την επόμενη χρονιά ? μμμ , Θυμάμαι την μονομαχία σας με τον Διαγόρα Ρόδου και κάτι φάσεις στην τηλεο΄ραση από ένα παιχνίδι Διαγόρας Ρόδου - Αιγάλεω 3-0 με "έναν" Δουρδουνά με μούσι να σκοράρει , μάλλον ήταν από την μεθεπόμενη χρονιά 81-82 ! Μπράβο πάντως που δηλώνεις Αιγάλεω και όχι ας πόυμε Παο ή Ολυμπιακός , ΑΕΚ κλπ...

      Διαγραφή
    3. Έχεις πολύ καλή μνήμη ναι! Ο Διαγόρας Ρόδου την περίοδο που παρουσιάζω τώρα (1979-80) πήρε τίτλο στο Εθνικό Ερασιτεχνικό και από το 1980-81 έπαιζε στη Β΄ Εθνική. Το 3-0 που θυμάσαι είναι όντως την περίοδο 1981-82. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια και τη γενική συμμετοχή σου στο ιστολόγιο, μακάρι και άλλοι φίλοι που παρακολουθούν, να έγραφαν τις εντυπώσεις τους...

      Διαγραφή
  3. Και κάτι ακόμα , πολύ λίγες φάσεις διασώζονται από την σαιζόν 1979-80 , και τί δεν θα δινα να έβλεπα ξανά από τότε τις φάσεις από τα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Παναθηναικός 0-2 με Λίτσα , Εθνικός - Αρης 0-2 και Ρόδος Ολυμπιακός 1-2 στις 4 Μαίου , ΑΕΚ - Ρόδος 6-1 1η αγωνιστική Β΄ , και Άρης - ΠΑΟΚ 2-0 την 2η αγωνιστική ... τα θυμάμαι σαν χθές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...