Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ο ανανεωμένος "Roy of the Rovers"!


(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)


Εδώ και ένα μήνα και με έναρξη το τεύχος της 5ης Ιουνίου του 2018, το βρετανικό αθλητικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Match of the Day» έχει ξεκινήσει το remake της αγαπημένης ποδοσφαιρικής σειράς «Roy of the Rovers» η οποία πραγματοποίησε πανηγυρική επάνοδο στην κυκλοφορία για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια! Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία εκδοτική περίοδος της ιστορίας του Roy Race πραγματοποιήθηκε σε μηνιαία βάση κατά το χρονικό διάστημα 1997 – 2001, πάλι από το περιοδικό «MotD».



Το 2016 η εταιρεία «Rebellion» απέκτησε τα εκδοτικά δικαιώματα μιας πληθώρας γνωστών εικονογραφημένων σειρών κόμικς του παρελθόντος, με πρόθεση να τα επαναφέρει στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού. Προτεραιότητα δόθηκε σε ορισμένες εμβληματικές δημιουργίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Roy Race και της ομάδας του, των θρυλικών Rovers του Melchester. Κάτοχος του copyright ήταν μέχρι και δύο χρόνια πριν, η εταιρεία «Egmont U.K.» η οποία στο παρελθόν είχε επιμεληθεί αλλεπάλληλων εκδόσεων του χαρακτήρα Roy of the Rovers, της πλέον μακροχρόνιας ποδοσφαιρικής ιστορίας στα παγκόσμια χρονικά (1954 - 2001).


Οι συντελεστές της αναβίωσης ανάλαβαν το έργο να επαναφέρουν τον ξανθομάλλη ποδοσφαιριστή με το "φαρμακερό" αριστερό σουτ ("Racey's Rocket") στη «ζωή», χρησιμοποιώντας μόνο τη βασική ιδέα του αρχικού σεναρίου και αλλά εντάσσοντάς τον εξ’ αρχής στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα!  Στο πλαίσιο αυτό, οι σεναριογράφοι Rob Power και Keith Richardson εμφανίζουν τη Melchester να λαμβάνει μέρος σε ένα τουρνουά με την επωνυμία «Caridad Cup» που διοργανώνεται για ανθρωπιστικό σκοπό στην Ισπανία, με τους Rovers να έρχονται αντιμέτωποι της αγγλικής Tynecaster, της εντόπιας Real Santana (γνώριμες και οι δύο από την παλαιότερη έκδοση) και της επίσης γηγενούς Varagosa (ελαφρά παραφθορά του ονόματος υπαρκτού συλλόγου, όπως συνηθίζεται).


Ο σχεδιασμός είναι της νέας καλλιτέχνιδος Lisa Henke, η οποία έχει προσδώσει στις εικόνες την τεχνοτροπία cartoon, γεγονός που ίσως δυσαρεστήσει τους παλαιότερους φίλους της σειράς.


Η σειρά πρωτοεμφανίσθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1954, στο εναρκτήριο τεύχος του εβδομαδιαίου αθλητικού περιοδικού 'Tiger", με το Ρόυ και τον παιδικό του φίλο και συμμαθητή Ουίλιαμ ("Μπλάκι") Γκρέι να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στην ομάδα της Melchester. Το σενάριο προέβλεπε την παρουσίαση (στα 52 τεύχη που εκδίδονταν κάθε έτος) μιας πλήρους ποδοσφαιρικής περιόδου και έτσι οι περιπέτειες του βασικού χαρακτήρα ταυτίστηκαν με την πορεία της ομάδας του. Το Σεπτέμβριο του 1976 η ιστορία μεταφέρθηκε στο δικό της έντυπο ("Roy of the Rovers") που διατηρήθηκε ενεργό έως το 1993, για να επανέλθει σε μηνιαία βάση τα έτη 1994-1995 και ξανά το διάστημα 1997-2001, όπως προείπαμε.


Μια νέα εποχή ξεκινάει τώρα και ευχόμαστε να σημειώσει την ίδια επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...