Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Αιγάλεω: Τα στατιστικά του Κυπέλλου ΕΣΚΑ

(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)

Γεγονός λοιπόν! Το μπασκετικό Αιγάλεω γιορτάζει από χθες Μεγάλη Τετάρτη την πρόωρη "Ανάστασή" του σε αγωνιστικό και ηθικό επίπεδο, με την ανάδειξή του, για πρώτη φορά μάλιστα στα χρονικά, σε Κυπελλούχο ΕΣΚΑ (τοπική διοργάνωση) έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό του οποίου την εξέλιξη επηρέασε η μεγαλειώδης εμφάνιση της φιναλίστ ομάδας (της Β΄ κατηγορίας) Ο.Κ.Α. Μεσογείων. Αυτή είναι ασφαλώς η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του τμήματος έπειτα από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Α1 ανδρών την τριετία 2006-2009, ενώ αν κοιτάξουμε σε βάθος θα συναντήσουμε μια παρουσία στη φάση των "32" του Κυπέλλου Ελλάδας το μακρινό 1976 και έναν χαμένο τελικό ΕΣΚΑ το 1999, από την ομάδα των Αγίων Αναργύρων.



Εκατοντάδες φίλαθλοι του συλλόγου βρέθηκαν χθες το βράδυ στην εξέδρα του κλειστού γυμναστηρίου της Ζωφριάς για να αποθεώσουν τα παιδιά του "Σίτι", που καθοδηγούμενα από τον έμπειρο προπονητή Δημήτρη Λιόγα και τον άξιο βοηθό του Μανώλη Ιμπραημάκη έφτασαν στην επικράτηση και έκαναν δικό τους το πολύτιμο τρόπαιο. Απομένει τώρα και η τυπική κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας το οποίο θα ολοκληρωθεί σε λιγότερο από έναν μήνα, ώστε η επιτυχία τους να είναι διττή !

Η τροχιά της ομάδας στη διοργάνωση του Κυπέλλου χαρακτηρίσθηκε από συνεχόμενες (φυσικά) νίκες, τέσσερις συνολικά μαζί με την χθεσινή, κατά σειρά επί του Γαλατσίου εκτός έδρας στις 28 Σεπτεμβρίου του 2017 με 85-63, επί του Ηλυσιακού εντός έδρας στις 21 Φεβρουαρίου με 87-65, με τον Άρη Πετρούπολης (συγκρότημα της Γ΄ Εθνικής) πάλι στο "Σταύρος Βενέτης" στις 14 Μαρτίου με το εντυπωσιακό 115-67 (!)  και τέλος με το χθεσινό 71-62 στα Άνω Λιόσια. Η ομάδα σημείωσε συνολικά 358 πόντους επιτυγχάνοντας και 40 τρίποντα, με τη συμμετοχή μιας "ντουζίνας" αθλητών, εκ των οποίων μόνο ένας, ο Τσαμπής, δεν έπαιξε στην πρώτη αναμέτρηση. Ακόμη ένας, ο Πλουτέτσκι, αγωνίσθηκε μόνο σε αυτήν.

Αναλυτικά η συγκομιδή των αθλητών (μέσα σε παρένθεση τα εύστοχα τρίποντα)

Καράβολας 76 (8)
Καλλινικίδης 54 (2)
Οικονόμου 54 (1)
Μπάρδας 51 (11)
Κούρτης 40 (4)
Κυριακόπουλος 17 (4)
Κουκουράβας 14 (1)
Τσαμπής 12 (2)
Ντόκος 11 (2)
Μούγιος 11
Πλουτέτσκι 10 (3)
Ναυπλιώτης 8 (2)
ΣΥΝΟΛΑ   358 (40)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...