Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Σαν σήμερα, 26 Ιανουαρίου

Αιγάλεω 1991-92
1992: Το Αιγάλεω επικρατεί εντός έδρας με σκορ 1 - 0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, χάρις σε ένα γκολ που σημείωσε με δυνατή κεφαλιά ο διεθνής κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Βολονάκης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν αήττητοι έως τότε και μάλιστα προηγούνταν στη βαθμολογία, ενώ το "Σίτι" έθετε πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούσαν στη μεγάλη κατηγορία.



Ο Γιάννης Μαρδίτσης (δεξιά) το Φεβρουάριο του 2005
2010: Πεθαίνει, από επιπλοκές μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο παλαιός διεθνής ποδοσφαιριστής Ιωάννης Μαρδίτσης, σε ηλικία 76 ετών. Ήταν γιος του Ζήση Μαρδίτση, ήρωα - πεσόντα στο Αλβανικό μέτωπο. Είχε γεννηθεί στο Κλειδί Βοιωτίας, στις 19 Φεβρουαρίου του 1933 και πρώτη του ομάδα υπήρξε η Άρτεμις Αιγάλεω. Έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός στο Αιγάλεω (1949 - 1959) και ως κεντρικός αμυντικός στην ΑΕΚ (1960 - 1964), κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (1963). Έκλεισε την καριέρα του στην Κόρινθο και διετέλεσε εν συνεχεία προπονητής ποδοσφαίρου. Ήταν συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και διεθνής με την Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Νέων. Σημαντική ήταν η προσφορά του στο χώρο του τένις, ως πρωτεργάτης της ίδρυσης του "Όμιλου Αντισφαίρισης Παπάγου". Ήταν νυμφευμένος με την Ειρήνη, με την οποία απέκτησε μια κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...