Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Δυο γεννήσεις και ένας θάνατος.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 25 Ιανουαρίου.


1925: Γεννιέται στην Αθήνα ο μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Ζαμπέτας, ένας από τους κορυφαίους του είδους στην Ελλάδα. Υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, αλλά και ένας αυθεντικός showman, ενώ ήταν ο εμπνευστής του προσωνύμιου "Σίτι" που αφορούσε στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης που αγάπησε, έζησε και πέθανε, του Αιγάλεω. Ο Γιώργος Ζαμπέτας έφυγε από κοντά μας στις 10 Μαρτίου του 1992, σε ηλικία 67 ετών.




1954: Γεννιέται στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδας του νομού Φθιώτιδας ο επιθετικός ποδοσφαιριστής Κώστας Τσίκας, που έκανε σπουδαία καριέρα στην Α΄ Εθνική κατηγορία με τα χρώματα του Πανιωνίου και του Αιγάλεω. Αγωνίσθηκε επίσης στον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου και στον Ιωνικό Νικαίας, λαμβάνοντας μέρος σε 386 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος και των τριών εθνικών κατηγοριών. Διετέλεσε επίσης, πρόεδρος αλλά και προπονητής της ομάδας της γενέτειράς του.

1997: Πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο Daniel (Dan) Barry, Αμερικανός εικονογράφος κόμικς, γνωστός για το έργο του στην διαστημική σειρά (strip) "Flash Gordon" (1934) του Alex Raymond. Είχε γεννηθεί στις 11 Ιουλίου του 1923.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου