Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Χρόνια πολλά Μιχάλη Χάσταλη!

Κ. Τσίκας - Μ. Χάσταλης - Π. Βενέτης
Ο άνθρωπος που χάρις σε δικό του γκολ το Αιγάλεω νικώντας την Κόρινθο (1 - 0) κατέκτησε τον τίτλο Β΄ Εθνικής πριν 40 ολόκληρα χρόνια (19 Ιουνίου 1977) και επέστρεψε πανηγυρικά στη μεγάλη κατηγορία, είχε συμπτωματικά, πριν από μόλις μια εβδομάδα, τα γενέθλιά του. Του ευχόμαστε ολόψυχα τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και πάντα να είναι υγιής κι ευτυχισμένος.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Χάσταλης.

Γεννημένος στην Αθήνα -αλλά με καταγωγή από τη Ρόδο- στις 14 Ιουνίου του 1949, ο ο Μιχάλης Χάσταλης είναι  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζονταν στη θέση του σέντερ-φορ, τρεις φορές πρωταθλητής της Β΄ Εθνικής με δυο διαφορετικές ομάδες και με πλούσια θητεία στην Α΄ Εθνική. Αρκετοί τον παρομοίαζαν με το διεθνή Γερμανό στράικερ Γκερντ Μίλερ


Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από το εφηβικό τμήμα του Απόλλωνα Αθηνών το 1964, ενώ την περίοδο 1970 - 71 αποτέλεσε βασικό στέλεχος του ερασιτεχνικού σωματείου Απόλλωνα Απολλώνων Ρόδου όπου είναι και η ομάδα του χωριού που διαμένει στο νησί της Ρόδου, ο οποίος μετέχει στη Γ΄ τοπική κατηγορία της Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου. Το καλοκαίρι του 1971 υπέγραψε στον Χαραυγιακό, σύλλογο της Α΄ Κατηγορίας Αθηνών. Οι σπουδαίες εμφανίσεις του στο κορυφαίο Αθηναϊκό Πρωτάθλημα κατά τη διετία 1971 - 1973 (το 1972 - 73 αναδείχθηκε 1ος σκόρερ στην Α΄Αθηνών με 26 γκολ) κεντρίζουν το ενδιαφέρον των διοικούντων του Αιγάλεω Α.Ο., στον οποίο και μεταγράφεται, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική. Παραμένει στο σύλλογο της πόλης μας επί συνολικά 4 έτη, πετυχαίνοντας 20 γκολ στην Α΄ Εθνική (σε 60 συμμετοχές) και κατακτώντας έναν τίτλο Β΄ Εθνικής, το 1977. Για οικογενειακούς λόγους αποχωρεί εν-συνεχεία και εγκαθίσταται μόνιμα στη Ρόδο, από όπου και κατάγεται. Την επόμενη πενταετία (1978 - 1982) παίρνει δυο ακόμα τίτλους Β΄ Εθνικής (το 1978 και το 1981) με τη Ρόδο, ενώ επιστρέφει σαν σκόρερ στην Α΄ Εθνική συμμετέχοντας σε 52 επίσημους αγώνες (7 γκολ) κατά τη διετία 1979 - 1980. Τερματίζει την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν παίκτης του Διαγόρα Ρόδου το 1981 - 82, ενώ τα επόμενα 2 - 3 χρόνια συνεχίζει ερασιτεχνικά το ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ακουσίλαου, στο τοπικό πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας ΔωδεκανήσουΣυνολικά, πήρε μέρος σε 112 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, επιτυγχάνοντας 27 τέρματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...