Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Το "κατενάτσιο" της Νάπολη...

Ο Καραβίτης σημειώνει το 1-0 (Πηγή: Εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ")
Σαν σήμερα στις 4 Οκτωβρίου του 1979, ο Ολυμπιακός του Τόζα Βεσελίνοβιτς υποδεχόταν στο κατάμεστο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" (40.000 φίλαθλοι) τη Νάπολη του βραζιλιάνου τεχνικού Λουίς Βινίτσιο για τον επαναληπτικό αγώνα του πρώτου γύρου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι Ιταλοί είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0 στον πρώτο αγώνα και ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο, καθώς, προκειμένου να προκριθεί θα έπρεπε να πετύχει σε βάρος της τρία τέρματα, δίχως να δεχθεί κανένα.

Ωστόσο το ματς άρχισε με καλούς οιωνούς, αφού στο 33ο λεπτό ο Πέτρος Καραβίτης με μια φοβερή βολίδα έξω από την περιοχή, "έγραψε" το 1-0. Προηγουμένως πάντως (27') ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης Βυρτς είχε δείξει την "κόκκινη" κάρτα του στους Περόνε και Φιλίππι που αλληλογρονθοκοπήθηκαν.


Στο β΄ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν ομαδικά και αμύνονταν με καθυστερήσεις και κάθε άλλο τρόπο, καθώς από το 50ο λεπτό έπαιξαν με εννέα παίκτες, μετά τη δίκαιη αποβολή και του Γκουϊντέτι για κτύπημα εκτός φάσης πάνω στο Γαλάκο. Παρά τις προσπάθειες των "ερυθρολεύκων" στη συνέχεια αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που χάθηκαν για ένα δεύτερο τέρμα, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως τη λήξη, με τους Ναπολιτάνους να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη επιτυχία τους.

  • ΟΣΦΠ: Αρβανίτης, Κυράστας, Βαμβακούλας (80' Καλτσάς), Στ. Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκης, Καραβίτης, Κρητικόπουλος, Γαλάκος, Περόνε, Λοσάντα (64' Λεμονής).

  • Νάπολη: Καστελίνι, Τέσσερ, Μπελούτσι, Φερράριο, Γκουϊντέτι, Νταμιάνι, Μπρουσκολότι (24' λόγω τραυματισμού Μπομπέν), Βινατσάνι, Καπόνε (51' Μπούμπνιτο), Αγκοστινέλλι, Φιλίππι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...