70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Τζάνις Τζόπλιν (1943 - 1970)


Τζάνις Τζόπλιν (1969) Πηγή: Βικιπαίδεια.

Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1970, η εμβληματική Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζάνις Τζόπλιν άφηνε την τελευταία της πνοή σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες από υπερβολική λήψη ναρκωτικής ουσίας , υποκύπτοντας έτσι στην λεγόμενη «κατάρα των 27 ετών» που έχει πλήξει αρκετούς συναδέλφους της. Εκτός από ερμηνεύτρια, η γεννημένη στις 19 Ιανουαρίου του 1943 και πολυτάλαντη Τζόπλιν είχε εργασθεί ακόμη ως ζωγράφος, χορεύτρια, συνθέτης και στιχουργός. Θεωρείται -και μάλλον δίκαια- σαν η κορυφαία τραγουδίστρια του «μπλουζ» και μια από τις καλύτερες του «ροκ» όλων των εποχών. Ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να εισδύσουν σε έναν μέχρι τότε ανδροκρατούμενο χώρο, όπως ήταν η ροκ σκηνή. Τιμήθηκε μετά θάνατο (2005) με το βραβείο «Γκράμμυ», ενώ κατέχει μια θέση στο «Rock and Roll Hall of Fame»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου