70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Χανιώτης


Η ΑΕΚ του 1957: όρθιοι οι Τσαγκάρης, Κανάκης, Πουλής,
Σεραφείδης, Καρακατσάνης, Παραγιός, Πολύζος και 
καθιστοί οι Σταματιάδης, Νεστορίδης, Χανιώτης, Κουρτίδης
Ο Γιάννης Χανιώτης (γεν. Αθήνα 1937), είναι παλαίμαχος σέντερ-φορ, δεινός σκόρερ και "αστέρας" της ΑΕΚ κατά τη δεκαετία του ΄50.  Σε ηλικία 19 ετών ήταν ήδη βασικός στην πρώτη ομάδα. Ψιλόλιγνος, πολύ καλός στις εναέριες διεκδικήσεις, κοντρολαρισμένος και κινητικός, διακρίθηκε στα πρωταθλήματα Αθηνών και στην Τελική φάση του Πρωταθλήματος Ελλάδας. 

Το καλοκαίρι του 1959, κατόπιν εισήγησης του προπονητή της Τρύφωνα Τζανετή,  η "Ένωση" απέκτησε από το Αιγάλεω τον ταλαντούχο επιθετικό Γιάννη Μαρδίτση και ο Χανιώτης μετακινήθηκε σαν αντάλλαγμα της μετεγγραφής (μαζί με το Σταύρο Γιαφάλογλου, τον Κώστα Χατζημιχαήλ και τους Χρυσάκη και Καραλή) στην ομάδα των δυτικών προαστείων. 
Ο Χανιώτης (δεξιά), με αντίπαλο το Στάθη 
Τσανακτσή  του Απόλλωνα, από αναμέτρηση
της ΑΕΚ με την "Ελαφρά Ταξιαρχία"
(Αθλητική Ηχώ, 1956)
Εκεί, προσέφερε τα μέγιστα για μια διετία, ώστε τελικά το Αιγάλεω πέτυχε την άνοδό του στην Α'  Εθνική Κατηγορία. Έλαβε μέρος σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, επιτυγχάνοντας 16 τέρματα. Επίσης, σκόραρε επιπλέον 15 φορές σε παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ρεκόρ του ήταν 7 γκολ εναντίον της Α.Ε. Χαλανδρίου, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1959.

  • Πηγή φωτό: "Ο Κόσμος" του Σίδνεϊ, στήλη "Στα πεταχτά και στα όρθια", του Γιώργου Σταυρουλάκη, 23 Ιουλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου