Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τζίνο Μποντιόλι

Δεξιά ο Τζίνο Μποντιόλι.
Ο Τζίνο Μποντιόλι (Gino Bondioli) είναι Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου, γεννημένος στη Γένοβα στις 24 Αυγούστου του 1930. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής ο Μποντιόλι αγωνιζόταν στηΣαμπντόρια ως επιθετικός, κατά τη δεκαετία του '50.
Ο Μποντιόλι (δεξιά) σε προσπάθειά του,
κατά τη διάρκεια αγώνα του Ιταλικού
Πρωταθλήματος.






Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1959 και δοκιμάστηκε στην ΑΕΚ, χωρίς όμως να αποκτηθεί τελικά. Ωστόσο στη συνέχεια (1961) υπέγραψε στηΔάφνη 
 
Αθηνών (Μεταξουργείου), όπου είχε το ρόλο του παίκτη-προπονητή.



Έκανε τόσο καλή εντύπωση που τη σεζόν 1963/64 βρέθηκε στο Αιγάλεωστην Α’ Εθνική, αλλά είχε μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Δημοσιεύματα ελληνικών και ιταλικών εφημερίδων
για τον ερχομό του στη χώρα μας.
Την επόμενη σεζόν ο Μποντιόλι ξαναπήρε το ρόλο του παίκτη-προπονητή, αυτή τη φορά στη Σπίθα Νίκαιας μέχρι και το 1966, οπότε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ακολούθως, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την προπονητική (Υποδομών κυρίως), ενώ το 1996-97ως προπονητής της ιταλικής ομάδας «LATINA», την ανέβασε κατηγορία.
Προπονητής της Latina (πρώτος δεξιά)

Δείτε εδώ, τη σελίδα του Τζίνο Μποντιόλι στο facebook


  • Ευχαριστώ θερμά τον εκλεκτό φίλο Αλέξανδρο Βάσιλα, για την παράθεση των παραπάνω στοιχείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...