Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Άρωμα Αιγάλεω» στο χορό του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.»

Πολύς κόσμος στην εκδήλωση
Πλημμύρισε από αιγαλιώτικα, κυανόλευκα χρώματα η θαυμάσια όσο και κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της κοσμικής ταβέρνας «Άρωμα Ελλάδος» του Χαϊδαρίου, δίπλα στο μαγευτικό «Παλατάκι», η οποία φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου τον ετήσιο χορό των βετεράνων παικτών του Αιγάλεω Α.Ο.ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.»). Για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έσμιξαν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν του δημοφιλούς συλλόγου, σε μια εκδήλωση πολλών «αστέρων».


Ο πρόεδρος του "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π."
Τάκης Κατσικογιάννης
Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το έμβλημα του ιστορικού «Σίτι», ο περίφημος θυρεός που εμπνεύσθηκε πριν από 70 ακριβώς χρόνια (το 1946 όταν ιδρύθηκε ο Αιγάλεω Α.Ο.) ο αείμνηστος εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Ρουσινέλης, αποτελεί μια παραλλαγή της ίδιας της γαλανόλευκης σημαίας της πατρίδας μας! Τα 70χρονα λοιπόν του συλλόγου, που συμπληρώνονται φέτος, ταυτίστηκαν χθες βράδυ με τις μνήμες του ένδοξου παρελθόντος του σωματείου, μαζί με τις σημερινές προσδοκίες των διοικούντων του  (που εκπροσωπήθηκαν από τον αντιπρόεδρο Αντώνη Τιρτιράκη) και των πολυπληθών φιλάθλων του για σύντομη επιστροφή εκεί όπου ανήκει το Αιγάλεω, αλλά και όπου επιτάσσει η γεμάτη από επιτυχίες διαχρονική πορεία του, στις υψηλότερες δηλαδή κατηγορίες του ποδοσφαίρου μας.

Συγκινημένος ο Λευτέρης Σημαντήρας, πρόεδρος του Αιγάλεω
στα τέλη της δεκαετίας του '90

Επιστρέφοντας όμως στη χθεσινοβραδινή γιορτή, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή τόσο από οργανωτική άποψη όσο και από την ανταπόκριση των προσκεκλημένων, να προσθέσουμε ότι η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδυάσθηκε με αρκετές πολύ σημαντικές βραβεύσεις. Επίσης, κληρώθηκαν συνολικά 60 δώρα προς τους παρευρισκόμενους, ευγενική προσφορά επαγγελματιών της πόλης.

Νταγκίνης, Μπρέχας (με την πλάτη στο φακό) και 
Συνοδινός (διακρίνονται αριστερά) με τους καλεσμένους τους
Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα από το δημοσιογράφο και μέλος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Κώστα Αλεξόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για την προσπάθεια που γίνεται, της διασύνδεσης των παλαιότερων με τους νέους φιλάθλους. Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» Τάκης Κατσικογιάννης, που, αφού ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους για την ανταπόκρισή τους, αναφέρθηκε στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του Συνδέσμου (με διάφορες δράσεις όπως η αρωγή ευαγών ιδρυμάτων  και η στήριξη απόρων συμπολιτών μας) ευχόμενος αυτό να συνεχισθεί.

Φραγκίσκος Μαρτίνος - Δημήτρης Μπίρμπας
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν οι έξι, συνολικά βραβεύσεις. Πρώτος τιμήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Φραγκίσκος Μαρτίνος, για την πολυετή προσφορά του (11 έτη) στο Αιγάλεω και την επίδοση της καλαίσθητης πλακέτας έκανε ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. Δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην δήμαρχος και τέως πρόεδρος του συλλόγου (1999 – 2002) Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος όμως απουσίασε λόγω ασθενείας και το βραβείο (από τον Τάκη Κατσικογιάννη) παρέλαβε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου και πρώην αντιδήμαρχος, Γιάννης Γκίκας.

Γιάννης Γκίκας - Κώστας Αλεξόπουλος

Λευτέρης Σημαντήρας - Νίκος Τσιαμπουρής
Συναισθηματικά φορτισμένος από τη θητεία του ως πρόεδρος της ομάδας (σήμερα νομαρχιακός σύμβουλος) ανέβηκε στο βήμα ο Λευτέρης Σημαντήρας, που παρέλαβε τη διάκρισή του από τον βετεράνο άσσο του «Σίτι» Νίκο Τσιαμπουρή. Θυμήθηκε την εποχή που είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου σε μια πραγματικά πολύ άσχημη περίοδο και τις προσπάθειες που κατέβαλε για την πολυπόθητη ανάκαμψη. Ακόμη εξέφρασε τη λύπη του που ο ίδιος, παρότι ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να αγωνισθεί στην ομάδα και ευχαρίστησε τους παλαίμαχους για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν, αποκαλώντας τους «αδέλφια».

Βαγγέλης Στ. Βενέτης - Γιάννης Γ. Μυστακόπουλος
Ο γιος του αείμνηστου αθλητή και παράγοντα του συλλόγου Σταύρου Βενέτη, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ομάδες σε κάθε επίπεδο και που έφυγε από κοντά μας το 2009, Βαγγέλης Βενέτης πήρε τη σκυτάλη μιλώντας για τις παιδικές αναμνήσεις που είχε από τον πατέρα του και όλους τους παλιούς ποδοσφαιριστές, ενώ δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου. Ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και αδελφικός φίλος του εκλιπόντα, Γιάννης Μυστακόπουλος, συγκινημένος από τη μετά θάνατο βράβευση του κουμπάρου του ευχήθηκε σε όλους υγεία και προέτρεψε για συνεχείς ενέργειες για την άνοδο του Αιγάλεω.

Τάκης Μαρκόπουλος - Δήμητρα Κορμπά
Μια ακόμη βράβευση αφορούσε σε πρόσωπο που δεν βρίσκεται πια κοντά μας, τον πρώην γενικό αρχηγό (τα έτη 1963 – 1967) Δημήτρη Κορμπά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή επίσης στα 2009. Η κόρη του, η πρώην αντιδήμαρχος Αιγάλεω Δήμητρα Κορμπά που παρέλαβε το βραβείο του, εμφανέστατα συγκινημένη από την τιμή που έγινε στον πατέρα της έκανε λόγο για την αίσθηση της απουσίας του όταν εκείνη ήταν παιδί, λόγω των υποχρεώσεών του προς την ομάδα. Μεγαλώνοντας όμως, πρόσθεσε, εκείνο το παράπονο που είχε μετατράπηκε σε θαυμασμό για όσα ο πατέρας της πρόσφερε στην ομάδα, κάτι που την έκανε πολύ περήφανη για αυτόν. Χρησιμοποίησε την έκφραση «αδέλφια της ψυχής του» για τους παλιούς ποδοσφαιριστές και δήλωσε ευγνωμοσύνη για την εκδήλωση, ευχόμενη παράλληλα, καλή τύχη στην ομάδα. Ο Τάκης Μαρκόπουλος, που της έδωσε την πλακέτα εκ μέρους των παλαιμάχων, αναφέρθηκε με νοσταλγία στους συμπαίκτες του εκείνου του καιρού (δεκαετίας ’60)

Μήτσος Εξωμανίδης -  Λάκης Αλεξίου
Τελευταία στη σειρά αλλά εξίσου σημαντική με τις προηγούμενες ήταν και η διάκριση για τον παλαιό διοικητικό παράγοντα ΝίκοΛάκη»)  Αλεξίου, που μόλις πήρε το βραβείο του από τον βετεράνο γκολτζή του Αιγάλεω Δημήτρη Εξωμανίδη είπε: «Μεγαλύτερη τιμή από το να μου δώσει έπαθλο ο Εξωμανίδης, δεν υπάρχει για μένα! Του εύχομαι να είναι καλά και να ξαναδώσει πάλι και πάλι, τα επόμενα χρόνια»

Μετά από τις βραβεύσεις ακολούθησε το γεύμα με παράλληλο, πλούσιο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής από τριμελή ορχήστρα. Μεταξύ των εκλεκτών παρουσιών, πλην όσων αναφέρθηκαν ήδη, ξεχωρίζουν εκείνες των αντιδημάρχων Αιγάλεω Κώστα Φίλη και Μάκη Ζάχαρη, αλλά και των πρώην αντιδημάρχων Λάμπρου Σκλαβούνου και  Αντώνη Γκίνη.

Κορμπά, Μαρκόπουλος, Αλεξόπουλος

Παρέστησαν επίσης ο τέως πρόεδρος της Ιεραπόλεως και νυν δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηκώνστας, ο σημερινός πρόεδρος της Ιεράπολης Γιάννης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του «Α.Π.Σ. Απόλλωνα Δυτικής Αττικής» Κώστας Σάμιος, ο πρόεδρος των παλαιμάχων παικτών της Ιεράπολης Μανώλης Προεστάκης, ο τέως πρόεδρος του Α.Ο. Χαϊδαρίου Χρόνης Χρονόπουλος με τη συμβία του, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Δόξας Πειραιά Γιώργος Γκαμάνης, των Κυκλαδιτών Μάρκος Βαζαίος και των βετεράνων του Ηφαίστου Περιστερίου, Μαρίνος Παπαντωνόπουλος μαζί με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μαρία Δαφέρμου, ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων του Ατρόμητου Περιστερίου Φίλιππος Μανωλίτσης, ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Ιωάννης Καπαρουνάκης, ο δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Διαλόγου» Περιστερίου Ντίνος Ευαγγελινάκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γεώργιος Μπενέτος και ο βετεράνος αθλητής καλαθοσφαίρισης Παράσχος Κατωμέρης.

Το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχαν αναλάβει τα μέλη του Δ.Σ. του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.ΠΓιάννης Νταγκίνης, Ηλίας Συνοδινός και Κώστας Μπρέχας, με τη συνδρομή και των υπολοίπων.

Το τραπέζι των βετεράνων: Σταυρόπουλος,  Πάτσης, Μαρίνος,
Τσιαμπουρής, Μαρκόπουλος, Ενεπεκίδης, Μουρίκης, Εξωμανίδης κ.α.

Από παλιούς ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω διακρίναμε ακόμη τους Μπάμπη Σταυρόπουλο, Δημήτρη Παπαϊωάννου με τη σύζυγό του, Τάκη Τσαλαμάγκα, Παντελή Τζανουδάκη, Νίκο Ενεπεκίδη, Γιώργο Μουρίκη, Σταύρο Χρυσαφίδη, Δημήτρη Τσιαμπουρή, Χρήστο Τάσση με τη γυναίκα και το γιο τους, Σπύρο Λαγκαδίτη με τη σύζυγό του, Λεωνίδα Δαμουρά, Κώστα Λαλιώτη, Τάσο Τσιάκα, Χρήστο Πάτση, τον παλαιό γενικό αρχηγό  Κώστα Μαρίνο, αλλά και τους Θοδωρή Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Τοπάλη, Ιωάννη Σάμιο, Κώστα Βαμβακούση, Κώστα Ζαμπέτα, Γιαννούλη Βέρρα, Γιώργο Πλασκασοβίτη, Κωνσταντίνο Σίνο, Παναγιώτη Ντάση, Στράτο Μπέλα, Γιώργο Κανάρη κ.α.

Την εκδήλωση κάλυψε για λογαριασμό τοπικής εφημερίδας ο αειθαλής φωτορεπόρτερ Νίκος Ρούσσος, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και πολλοί πιστοί φίλοι της ομάδας, όπως το ζεύγος Μπούτση, αλλά και -εκ μέρους των οργανωμένων οπαδών- ο Δημήτρης Κόσμιος (ο πασίγνωστος «Περφέτο») μαζί με τη σύζυγο και τους γιους τους, ο Γιώργος Μαργαρώνης κ.α.


                                                                                    ΝΙΚΟΣ ΔΗΜ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

  • Και μια δυσάρεστη είδηση: Απεβίωσε στα μέσα του Ιανουαρίου ο παλαιός αμυντικός ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω Α.Ο.  Κώστας Μαντικόπουλος, σε ηλικία 91 ετών. Ο εκλιπών, του οποίου του 40μερο μνημόσυνο τελέσθηκε την προηγούμενη Κυριακή, ήταν από τους πρώτους παίκτες που στελέχωσαν το σύλλογο το φθινόπωρο του 1946.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...