Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στέφανος Θεοδωρίδης: Το μηχανάκι των γκολ!!!

Από τις πλέον αδικημένες, ποδοσφαιρικά, φυσιογνωμίες είναι ο παλαίμαχος πια, κεντρικός αλλά και ακραίος επιθετικός άσσος Στέφανος Θεοδωρίδης (φωτό με τη φανέλα του "Σίτι") που γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1967 και πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της περιοχής του, τον Α.Ο. Αναβύσσου "Σαρωνικό". Ξεχώρισε από πολύ νωρίς, για την ταχύτητα μαχητικότητα, τη διεισδυτικότητα (με ύψος 1,75 μ. και 70 κιλά ήταν ένας περίφημος διεμβολιστής) και τη δύναμη, αλλά και την ικανότητα στο σκοράρισμα, ένα ταλέντο που δε τον εγκατέλειψε ποτέ στη μακρόχρονη καριέρα του.

Το καλοκαίρι του 1986, σε ηλικία μικρότερη των 19 ετών κάνει το μεγάλο άλμα για το Αιγάλεω, που τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας προπονητή το Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος αμέσως τον έκανε επαγγελματία. Όμως, η ομάδα, παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, τελικά υποβιβάσθηκε στη Γ΄ Εθνική σχεδόν "εν - αποσυνθέσει". Την επόμενη τετραετία, ο Θεοδωρίδης αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος του "Σίτι" σημειώνοντας πολλά θαυμάσια τέρματα και τελικά, κατακτώντας την πολυπόθητη επιστροφή στη Β΄ Εθνική (1991)



Με τους συμπαίκτες του στο Αιγάλεω Λαλιώτη, Ιωάννου, Κοπιτσή και Γιοβανόπουλο.
Η σταδιοδρομία του συνεχίσθηκε με τα χρώματα του Εθνικού Αστέρα Καισαριανής στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής της σεζόν 1991-92, χαρίζοντάς του έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή. Την επόμενη διετία (1992-93, 1993-94) ήταν στην Αγία Ελεούσα και συμπαίκτης των Χρήστου Πατσατζόγλου, Θοδωρή Κολοκοτρώνη, αναδεικνυόμενος σαν ένας από τους κορυφαίους σκόρερ και των δώδεκα ομίλων της κατηγορίας, αλλά, δυστυχώς, ένα κάταγμα που υπέστη σε αγώνα στο "Ζηρίνειο" Στάδιο της Κηφισιάς, φρέναρε την πορεία του. Επέστρεψε στη γεννέτειρά του, φορώντας και πάλι τα χρώματα  του Σαρωνικού Αναβύσσου αλλά και του Πρωτέα Παλαιάς Φώκαιας (επί μια 8ετία συνολικά) στο Τοπικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΑ, τερματίζοντας έτσι την ιδιαίτερα αξιοσημείωτη σταδιοδρομία του σε ηλικία 35 ετών.

Φιλικό με τον Πανιώνιο, με τους Μπέριο και Μανίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...