Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αναβολή στην Γ.Σ. του Αιγάλεω Α.Ο. μέχρι νεωτέρας...

Η χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. του Αιγάλεω Α.Ο. δεν ολοκληρώθηκε και αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Στη χθεσινή συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη του Δ.Σ., μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος (Πάντος Τζατετάκος, Τάκης Μανδραφλής), οι επενδυτές της ομάδας (Παλτόγλου, Τιρτιράκης, Μαξακούλης) μετά του δικηγόρου τους κ. Μιχάλη Καβάση, μέλη της "Λέσχης Φίλων Αιγάλεω" αλλά και απλοί φίλοι του Συλλόγου. 


Τον λόγο στην αρχή πήρε ο κ. Κομπορόζος ταμίας του Αιγάλεω Α.Ο. από το 2013, ο οποίος και ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα για τα Τμήματα του Μπάσκετ, του Βόλεϊ και της Κολύμβησης για τα έτη 2013-2014. Σύμφωνα με τον κ. Κομπορόζο τα συνολικά χρέη για το τμήμα Μπάσκετ ανέρχονται περίπου σε 8.000 - 10.000 Ευρώ, καθώς υπάρχει απλήρωτος Φ.Π.Α. τιμολογίων από τη μεταγγραφή του αθλητή Χαραλαμπόπουλου στον Παναθηνακό και από άλλες δραστηριότητες της ομάδας, ενώ το τμήμα Μπάσκετ έχει λαμβάνειν 2.500 Ευρώ από μετακινήσεις παικτών της ομάδας σε Σπόρτιγκ και Πανελευσινιακό, με βάση τελεσίδικες αποφάσεις της ΕΟΚ. Ο κ. Κομπορόζος υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε ταμίας παρέλαβε ουσιαστικά ένα "λευκό βιβλίο ταμείου", καθώς δεν βρήκε τιμολόγια και καταστάσεις πληρωμών για τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον, δεν είχε καμία ενημέρωση και για τα οικονομικά δεδομένα του Ποδοσφαίρου, καθώς αυτά τα διαχειριζόταν η προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιανναράκη.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος έχει αναλάβει την λογιστική υποστήριξη της ομάδας. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, οι συνολικές οφειλές που βαρύνουν τον Αιγάλεω Α.Ο. (και αφορούν σε απλήρωτα τιμολόγια Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ, αλλά και άλλες οφειλές) για τα έτη 2012-2014 ανέρχονται περίπου σε 17.300 Ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις της εφορίας προσεγγίζουν τις 25.000 Ευρώ. Ο κ. Βασιλειάδης είχε επανειλημμένως οχλήσει τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης για την πληρωμή του Φ.Π.Α. αλλά κανείς τους δεν είχε προθυμοποιηθεί να διευθετήσει τις συγκεκριμένες οφειλές.

Ο δικηγόρος του επενδυτικού σχήματος κ. Μιχάλης Καβάσης παίρνοντας το λόγο ζήτησε από την προηγούμενη διοίκηση Πρακτικά και τυχόν παραιτήσεις μελών του Δ.Σ., τη λίστα από την ΕΠΣΑ για το ποιος είναι δηλωμένος ως Πρόεδρος αλλά και μέλος του Δ.Σ. στον Αιγάλεω Α.Ο., όπως και πλήρη οικονομικά στοιχεία του Σωματείου (τιμολόγια, ΦΠΑ και καταστάσεις πληρωμών για τα έτη 2012 - 2014). Ο κ. Καβάσης επισήμανε, εκφράζοντας προφανώς και την επιθυμία των επενδυτών, ότι θα έπρεπε να προηγηθεί ο ενδελεχής έλεγχος όλων αυτών των στοιχείων της σύγκλησης της Γ.Σ.

Οι επενδυτές της ομάδας (Παλτόγλου, Τιρτιράκης, Μαξακούλης) δήλωσαν διατεθειμένοι να καλύψουν ένα μέρος των οφειλών μέχρι του ποσού των 10.000 Ευρώ, αρκεί να καλυφθεί από άλλον χρηματοδότη το υπόλοιπο χρέος της ομάδας. Ο κ. Τυρτιράκης μάλιστα τόνισε ότι θα έπρεπε να παρευρίσκεται στη Γ.Σ. και ο προηγούμενος ταμίας του Αιγάλεω Α.Ο. κ. Χαραλαμπόπουλος ώστε να παρουσιάσει την εικόνα για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, για τα έτη προ του 2012. 

Τέλος, παρέμβαση έκανε και ο κ. Μανδραφλής ο οποίος ζήτησε να διασφαλιστούν νομικά και οικονομικά οι επενδυτές πριν αναλάβουν τις τύχες της ομάδας ενώ μέλη της Λέσχης και φίλοι της ομάδας επικεντρώσαν την κριτική τους στα τυχόν διαφυγόντα κέρδη του αγώνα ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΕΚ (λόγω πιθανής δήλωσης ανακριβών στοιχείων εισιτηρίων και εισπράξεων από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιανναράκη) αλλά και στο ύψος των συνολικών χρεών του Συλλόγου που πιθανόν να προσεγγίζει τις 40.000 ευρώ.

Η διαδικασία διεκόπη και η Γ.Σ. θα επανασυγκληθεί μετά την συγκέντρωση των απαιτούμενων οικονομικών και λοιπών στοιχείων και τον έλεγχο τους από τον δικηγόρο των επενδυτών κ. Καβάση.

Συμπερασματικά, αναμένουμε τις εξελίξεις και τη σύγκληση νέας Γ.Σ. ώστε να διενεργηθούν εκλογές και να αλλάξει η δοίκηση. Καθολική απαίτηση του κόσμου του Αιγάλεω και των επενδυτών είναι να λάμψει η αλήθεια και να έρθουν όλα στο φως. Το ύψους του χρέους της ομάδας, έστω και αν για κάποιους προσεγγίζει τις 40.000 Ευρώ, δεν είναι απαγορευτικό και θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί, ή έστω να ρυθμιστεί. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να αλλάξει το γρηγορότερο δυνατό σελίδα και να αναλάβει μία νέα και υγιής Διοίκηση η οποία με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά θα αναπτύξει, θα μεγενθύνει και θα αναβαθμίσει το ιστορικό Σύλλογο μας πάντα υπό καθεστώς διαφάνειας και λογοδοσίας.  




  

1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...