70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες (τιμή βιβλίου: 5 ευρώ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Μπάρμπα-"Μαθιός" (Βιτάλης)

Ο Ματθαίος ("Μαθιός") Βιτάλης (φωτό) ήταν Αιγαλιώτης τερματοφύλακας, γεννημένος περί το έτος 1920, μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες της πρώϊμης μεταπολεμικής εποχής. Λαϊκό παιδί και βιοπαλαιστής (εργαζόταν στη λαχαναγορά του Ρέντη) ξεκίνησε τον αθλητισμό από την "Ιεράπολη" στα τέλη της δεκαετίας του 30.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας επί Κατοχής (1941) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" εντυπωσιάσθηκαν τόσο από το σπουδαίο ταλέντο του που αμέσως μετά την Απελευθέρωση (1945) ο Μαθιός εντάχθηκε στον ΠΑΟ. Ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες της εποχής, που συνετέλεσαν στην κατάκτηση εκ μέρους του ΠΑΟ δυο πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου Ελλάδας.


Επέδειξε θάρρος, αυταπάρνηση, ηγετικές ικανότητες και λατρεύθηκε από το φίλαθλο κόσμο της δύσκολης εποχής του. Ο Βιτάλης έφυγε από κοντά μας στην αρχή της δεκαετίας του 2000, αλλά κανένας στο Αιγάλεω δεν τον ξέχασε. Μαζί με τους διεθνείς Γιάννη Πετσανά και Αθανάσιο Αγγελή, το Νίκο Τσιαμπουρή κ.α. που ξεπήδησαν μέσα από τα "σπλάχνα" της Ιεράπολης αποτελεί έναν από τους "αδάμαντες" της αθλητικής ιστορίας του τόπου μας και φωτεινό παράδειγμα προς τις νέες γενιές που ακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου