70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Σαν σήμερα... σίγησε το αηδόνι του Αιγάλεω...

Ήταν 10 Μαρτίου του 1992 όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 67 ετών. Ο Ζαμπέτας, "το αηδόνι του Αιγάλεω Σίτι" όπως εύστοχα αποκλήθηκε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 αλλά ταυτίσθηκε όσο κανείς άλλος με την πόλη μας, την οποία και λάτρεψε. Δημιουργός εκατοντάδων πασίγνωστων επιτυχιών, σημάδεψε με την αξεπέραστη παρουσία του στο πάλκο μια ολόκληρη εποχή. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει δηλώσει για αυτόν ότι "ως σώουμαν ήταν μοναδικός και αν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, θα πρωταγωνιστούσε, πιθανότατα στην παγκόσμια σκηνή". Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, εξάλλου, είχε τονίσει: "Με όλους όσους συνεργάσθηκα στο τραγούδι κάτι έδωσα και κάτι πήρα. Εκτός του Γιώργου Ζαμπέτα, από τον οποίο μόνο πήρα". Την ίδια ημερομηνία (10 Μαρτίου) κατά τραγική σύμπτωση, απεβίωσε αρκετά χρόνια αργότερα και ο γιος του συνθέτη, ο επίσης μουσικός Μιχάλης Ζαμπέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου