Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σαν σήμερα... σίγησε το αηδόνι του Αιγάλεω...

Ήταν 10 Μαρτίου του 1992 όταν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 67 ετών. Ο Ζαμπέτας, "το αηδόνι του Αιγάλεω Σίτι" όπως εύστοχα αποκλήθηκε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925 αλλά ταυτίσθηκε όσο κανείς άλλος με την πόλη μας, την οποία και λάτρεψε. Δημιουργός εκατοντάδων πασίγνωστων επιτυχιών, σημάδεψε με την αξεπέραστη παρουσία του στο πάλκο μια ολόκληρη εποχή. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έχει δηλώσει για αυτόν ότι "ως σώουμαν ήταν μοναδικός και αν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ, θα πρωταγωνιστούσε, πιθανότατα στην παγκόσμια σκηνή". Ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, εξάλλου, είχε τονίσει: "Με όλους όσους συνεργάσθηκα στο τραγούδι κάτι έδωσα και κάτι πήρα. Εκτός του Γιώργου Ζαμπέτα, από τον οποίο μόνο πήρα". Την ίδια ημερομηνία (10 Μαρτίου) κατά τραγική σύμπτωση, απεβίωσε αρκετά χρόνια αργότερα και ο γιος του συνθέτη, ο επίσης μουσικός Μιχάλης Ζαμπέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...