Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Καλλιτεχνική έξαρση από τα χρόνια τα παλιά !


Φωτογραφία ντοκουμέντο, τραβηγμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 το πιο πιθανόν αμέσως μετά από τη Μεταπολίτευση, όπως μας πληροφόρησε ο κάτοχός της, εκλεκτός μας φίλος Γιώργος Καφετζής, εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ" και επαγγελματίας της πόλης.
Εικονίζονται μέλη του "Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Ομίλου Αιγάλεω" (μετέπειτα Ομίλου Δυτικής Αττικής) κατά τη διάρκεια έκθεσης εικαστικών τεχνών στην Αίθουσα Τελετών τουΔημοτικού Γηπέδου Αιγάλεω.
Ο Όμιλος πρωτοπορούσε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκείνη την εποχή, ήταν δε πρωταθλητής στη διοργάνωσή τους, καθώς στο ενεργητικό του έχει καταγραφεί η συμμετοχή ρεκόρ των 75 καλλιτεχνών από ολόκληρη την Αττική που πήραν μέρος σε μια μεγάλη επίδειξη του πλούσιου ταλέντου τους. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μέλη του Ομίλου υπήρξαν διάφοροι μαγαζάτορες ή και εργατοτεχνίτες, που είχαν το προίκισμα να διακρίνονται στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Στη φωτογραφία απαθανατίζονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου και ζωγράφοςΣτέλιος Καφετζής (πρώτος εξ' αριστερών), ο Βαγγέλης Κεφάλας, ο πολιτευτής Ιπποκράτης Σαβούρας, ο δήμαρχος Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, οι ζωγράφοι Νατάσσα ΚαφετζόγλουΜαρία ΚαφετζήΜίχοςΓεωργαράΣταμέλος και ο πρώτος νομάρχης Δυτικής Αττικής (με πρωτεύουσα τότε το Αιγάλεω) Θάνος Χαμπίμπης (στο κέντρο με τα γυαλιά) με τη σύζυγό του.

1 σχόλιο:

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...