70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Καλλιτεχνική έξαρση από τα χρόνια τα παλιά !


Φωτογραφία ντοκουμέντο, τραβηγμένη στα μέσα της δεκαετίας του 1970 το πιο πιθανόν αμέσως μετά από τη Μεταπολίτευση, όπως μας πληροφόρησε ο κάτοχός της, εκλεκτός μας φίλος Γιώργος Καφετζής, εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας "ΑΙΓΑΛΕΩ" και επαγγελματίας της πόλης.
Εικονίζονται μέλη του "Πνευματικού & Καλλιτεχνικού Ομίλου Αιγάλεω" (μετέπειτα Ομίλου Δυτικής Αττικής) κατά τη διάρκεια έκθεσης εικαστικών τεχνών στην Αίθουσα Τελετών τουΔημοτικού Γηπέδου Αιγάλεω.
Ο Όμιλος πρωτοπορούσε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις εκείνη την εποχή, ήταν δε πρωταθλητής στη διοργάνωσή τους, καθώς στο ενεργητικό του έχει καταγραφεί η συμμετοχή ρεκόρ των 75 καλλιτεχνών από ολόκληρη την Αττική που πήραν μέρος σε μια μεγάλη επίδειξη του πλούσιου ταλέντου τους. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μέλη του Ομίλου υπήρξαν διάφοροι μαγαζάτορες ή και εργατοτεχνίτες, που είχαν το προίκισμα να διακρίνονται στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Στη φωτογραφία απαθανατίζονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ομίλου και ζωγράφοςΣτέλιος Καφετζής (πρώτος εξ' αριστερών), ο Βαγγέλης Κεφάλας, ο πολιτευτής Ιπποκράτης Σαβούρας, ο δήμαρχος Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, οι ζωγράφοι Νατάσσα ΚαφετζόγλουΜαρία ΚαφετζήΜίχοςΓεωργαράΣταμέλος και ο πρώτος νομάρχης Δυτικής Αττικής (με πρωτεύουσα τότε το Αιγάλεω) Θάνος Χαμπίμπης (στο κέντρο με τα γυαλιά) με τη σύζυγό του.

1 σχόλιο: