70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω City

Με την ευκαιρία του σημαντικού επιτεύγματος της ομάδας της πόλης μας –η οποία επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία- αλλά και με την ευτυχή συγκυρία της συμπλήρωσης 70 ετών δράσης του ιστορικού «Α.Ο. Αιγάλεω», ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο – λεύκωμα εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη.

Το 80-σέλιδο βιβλίο του κ. Νίκου Δημ. Νικολαΐδη με τίτλο «70 χρόνια Α.Ο. Αιγάλεω (1947 – 2017)» περιέχει πλήθος ιστορικών στοιχείων από την πορεία του συλλόγου, αλλά και της ίδιας της πόλης. Επιπλέον, την έκδοση διανθίζουν 60 πρωτότυπα σχέδια του συγγραφέα, στιγμιότυπα από αγώνες του Αιγάλεω κατά τη δεκαετία του ’80.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6975816818 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο aNwDyNos@gmail.com

Για να δείτε το video από την παρουσίαση του βιβλίου, πατήστε ΕΔΩ


Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Νέα δεδομένα στη Δ΄ Εθνική!

Τελικά, σε αυτή τη χώρα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τι ισχύει, τι είναι οριστικό ή τι προσωρινό και γενικά οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες. Όπως ανακοινώθηκε ήδη, η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής υπό τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Τοπολιάτη, αποφάσισε να διατηρήσει σε δέκα τους ομίλους του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι (φαίνεται να) εγκαταλείπεται το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και ενάμισι περίπου έτος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος είχε ενημερώσει για την πρόθεση της Πολιτείας να καταργήσει σταδιακά αυτή τη διοργάνωση, ή να τη συννενώσει με εκείνη της Γ΄ Εθνικής.

Από κει και πέρα, προτάθηκε η μείωση του αριθμού των ομίλων από 10 σε 6, με έναρξη τη σεζόν 2012-13. Για το λόγο αυτό, επιστρατεύτηκε ο θεσμός του Ειδικού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη με τη συμμετοχή όλων των πρωταθλητών των τοπικών Ενώσεων για το 2012, προκρίνοντας μόνο τις μισές από αυτές για τη Δ΄ Εθνική της νέας χρονιάς.

Στη συνέχεια προέκυψε πρόβλημα με τους συλλόγους της Κρήτης, που ζήτησαν επίμονα να μετέχουν μόνες τους, σε ξεχωριστό όμιλο,  προκειμένου να αποφύγουν τα δυσβάσταχα έξοδα από τις μετακινήσεις. Το αίτημά τους αυτό, με δεδομένη την αδυναμία επιχορήγησης των συλλόγων, ουσιαστικά έγινε δεκτό, αφού με απόφασή του στις 25 Ιουλίου, το ΔΣ της ΕΠΟ, έκρινε ότι είναι σκόπιμο οι ομίλοι να μειωθούν σε οκτώ, αντί για έξι.

Ωστόσο, ούτε αυτό μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πια, καθώς ήδη η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΠΟ τη διατήρηση του υπάρχοντος αριθμού ομίλων. Οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας ενημερώθηκαν και έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί και στη επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου.

Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην προκήρυξη δε θα γίνεται αναφορά στο πόσες ομάδες θα ανέλθουν στη Γ΄ Εθνική και πόσες θα ύποβιβασθούν στα τοπικά πρωταθλήματα από κάθε όμιλο. Κι αυτό διότι το μέλλον της Δ΄ Εθνικής εξακολουθεί να είναι άγνωστο. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν κατά την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η έναρξη του πρωταθλήματος τοποθετείται κατά τα ειωθότα, στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ ο αριθμός των μικρών αθλητών που επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται στην ενδεκάδα παραμένει αμετάβλητος στους τρεις και πρέπει αυτοί να είναι γεννηθέντες από την 1η Ιανουαρίου και εντεύθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου