Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ρεμπέτικα από τα παλιά, στο Αιγάλεω ξανά!

Φωτό αρχείου (Πηγή www.musicheaven.gr)


Την Παρασκευή στις 27 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο ΄΄Γιάννης Ρίτσος΄΄ η εκδήλωση του 1ου και 4ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας για το < ρεμπέτικο τραγούδι> και το <Αιγάλεω> .
Οι ομάδες των μαθητών της Α’ Λυκείου των δύο σχολείων, με την ευθύνη των δύο υπευθύνων καθηγητών της κ. Φλώρας Βγότζα και του κ. Παναγιώτη Μήλια , παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους ρεμπέτες που τραγούδησαν και έζησαν στο Αιγάλεω .
Τόσο η μουσική που έπαιξαν τα παιδιά όσο και τα χορευτικά τους δημιούργησαν μια αξέχαστη βραδιά στους συμμετέχοντες οι οποίοι κατέκλυσαν το πολιτιστικό κέντρο που αποδείχτηκε πολύ μικρό.
Παρουσιάστηκε η ιστορία του ρεμπέτικου σε τρεις περιόδους :
1. Περίοδος (τέλη 19ου αιώνα – 1922) Πρωτογενής , ηρωική περίοδος «περίοδος των παρανόμων»
2. Περίοδος (1922-1940) – κλασική περίοδος ρεμπέτικου, του λούμπεν προλεταριάτου
3. Περίοδος (1940-1953)- εργατική περίοδος.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τόνισαν την αξία που έχει η έρευνα για την Ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ασωνίτης και ο εκπαιδευτικός – ερευνητής Παναγιώτης Χατζηαντώνογλου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σπύρος Πολυκανδριώτης που έπαιξε και τραγούδησε με τους μαθητές μας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος εκπαιδευτικών της πόλης μας . Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ Γεώργιος Ζαφειρακίδης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι συλλόγων, πολλοί μαθητές και γονείς.
  • Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι σύλλογοι γονέων και των δυο σχολείων μαγείρεψαν και δημιούργησαν ένα μπουφέ για να συνοδέψουν αυτή την αξέχαστη βραδιά με ένα ποτήρι κρασί απαραίτητο της ρεμπέτικης ιστορίας ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...