Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Περί Αθλητικής Δικαιοσύνης...


Με αφορμή την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της διαδικασίας εκδίκασης της προσφυγής του Ηλυσιακού κατά της συγχώνευσης με το Αιγάλεω θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα για την ακριβοδίκαιη αθλητική δικαιοσύνη.

Η ατιμωρησία των ομάδων εξωθεί στη βία και την κακοποίηση του ποδοσφαίρου μας. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του ντέρμπι και κτυπούν του παίκτες του Παναθηναϊκού , επίσης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λίγκας βρίζει με ακατανόμαστες φράσεις τους αντίπαλους . Η ποινή για όλα αυτά τα ωραία, μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού ίδια ποινή, το ίδιο και κατά της Α.Ε.Κ. Στο παιχνίδι κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ. στην Τούμπα παραλίγο να καεί ζωντανός ποδοσφαιριστής έχοντας επίσης και εισβολή οπαδών. Η ποινή η ίδια, μία αγωνιστική κατά του Π.Α.Ο.Κ.

Τα παραπάνω έκτροπα σε καμιά περίπτωση δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Όλα αυτά αποθρασύνουν τους οπαδούς των ομάδων και κατά κάποιο τρόπο τις διοικήσεις τους αφού ξέρουν πως ότι και να συμβεί δεν πρόκειται να επιβληθεί ποινή πέρα της μιας αγωνιστικής. Η αθλητική δικαιοσύνη προσπαθεί να μην επιβάλει αυστηρές ποινές για να είναι όλοι ευχαριστημένοι διαιωνίζοντας όμως το πρόβλημα.

Για να σταματήσουν τα έκτροπα θα πρέπει να γίνουν οι ποινές αυστηρότατες και άμεσα εφαρμόσιμες που θα προβλέπουν μέχρι και αφαίρεση βαθμών, αυτό πονάει ΟΛΟΥΣ. Οι χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι ΜΗ αποφάσεις, αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό είναι παντελώς άσχετοι και επικίνδυνοι και θα είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ό,τι θα συμβεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...