Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Γιώργος Κωνσταντόπουλος: Επιβάλεται να κερδίζουμε κάθε Κυριακή!

Ο Γ. Κωνσταντόπουλος (αριστερά), με τον αείμνηστο Χρ. Χατζησκουλίδη.

Ποιος ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά στο Αιγάλεω και δε γνωρίζει το Γιώργο Κωνσταντόπουλο; Το βετεράνο άσσο της ομάδας του "Σίτι" που σήμερα ασχολείται με τις ακαδημίες της ομάδας, γεμάτος περηφάνια που τα παιδιά του συνεχίζουν την παράδοση ντυμένοι και οι δυο πλέον στα κυανόλευκα!

Το ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος, πάντα ευγενής και σεμνός δέχθηκε να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις που αφορούν κυρίως στην πορεία της ομάδας μας.

  • Γιώργο μου πως αισθάνεσαι που και οι δυο γιοι σου αγωνίζονται στο Αιγάλεω;
"Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος και νοιώθω μεγάλη συγκίνηση που τους βλέπω στην ομάδα. Άλλωστε μετά από δική μου παρότρυνση,ο Παναγιώτης άφησε πολύ καλύτερη προσφορά που είχε απο τον Ελπιδοφόρο, προκειμένου να έρθει εδώ και να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια όλων μας για να σωθεί η ομάδα".

  • Πόσο αισιόδοξος είσαι για τη συνέχεια, τελικά θα κινδυνέψει το Αιγάλεω ή όχι;
"Θα κινδυνέψει αν δεν πάρουμε δυο ακόμη έμπειρους επιθετικούς πάικτες, τους οποίους έχουμε απόλυτη ανάγκη και πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθούν. Η ομάδα είναι δουλεμένη, ωστόσο δεν είναι αποτελεσματική στην επίθεση. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τη συγκομιδή τερμάτων μας. Πολύ καλή άμυνα, "στείρα" όμως επίθεση. Θέλουμε πάσει θυσία ενίσχυση στη γραμμή κρούσης!"

  • Πως βλέπεις την ανταπόκριση του φίλαθλου κόσμου ειδικά στα τελευταία ματς;
"Ο κόσμος περίμενε ένα καλό αποτέλεσμα, που ήδη το πήραμε με την Κηφισιά, για να επιστρέψει μαζικά στο γήπεδο. Ήδη, οι φίλαθλοι "ζεστάθηκαν" και σίγουρα αναμένουν ακόμη μια-δυο μετεγγραφές κυνηγών για να πάρουν τα πάνω τους και να ενισχύσουν περισσότερο την ομάδα".

  • Πως σχολιάζεις το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων στον όμιλο του Αιγάλεω;
"Περίπου ισοδύναμες είναι οι ομάδες, εξάλλου και οι προϋπολογισμοί τους είναι παρόμοιοι, όλες έχουν ενισχυθεί και δε βλέπω διαφορές. Νικήσαμε ήδη τον πρώτο, τι πάει να πει όμως αυτό, Αιγάλεω είμαστε! Ομάδα με βαρύ όνομα, με ιστορία, με γήπεδο και κόσμο. Πρέπει να κερδίζουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου, αυτό πιστεύω".

  • Και ένα μήνυμά σου για τους φιλάθλους;
"Νίκο μου δεν μπορώ να διανοηθώ να παίζει το Αιγάλεω στη Δ' Εθνική και να μην κερδίζει κάθε Κυριακή! Όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν, επιβάλλεται να κερδίζουμε. Για την ιστορία μας και για τον κόσμο!"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • Αφιέρωμα στο Γιώργο Κωνσταντόπουλο από την Ελληνική Βικιπαίδεια (Άρθρο: Χρήστης αΝώΔυΝος)

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, που αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και σε εκείνη του ανασταλτικού μέσου.
Ξεκίνησε από την εφηβική ομάδα του Αιγάλεω, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, περιόδου 1980-81.
Με την ομάδα του «Σίτι» έπαιξε για 6 συνεχείς χρονιές (σε Β’ και Α’ Εθνική) και το Δεκέμβριο του 1986 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Απόλλωνα της Αθήνας.
Στο σύλλογο της Ριζούπολης έκανε σπουδαία πορεία τα επόμενα τρία χρόνια, όμως δυστυχώς ένας τραυματισμός στη μέση του τον ανάγκασε να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του το 1990.
Είχε το προσωνύμιο «Καλαμάτας», λόγω της καταγωγής του. Έχει δυο γιους που είναι επίσης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο μεγαλύτερος γιος του Παναγιώτης αγωνίσθηκε με τα χρώματα του Αιγάλεω την περίοδο 2008-09 και ο μικρότερος Κώστας με αυτήν της περιόδου 2010-11.
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", ενώ έχει διατελέσει και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αιγάλεω ΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...