Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Χρόνια σου πολλά, Γιάνναρε Πιλάβη !

 

Γιάννης Πιλάβης (Σεπτέμβριος 2016)
(Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης)

Γενέθλια είχε χθες ο "καγκελάριος" - "ετζεβίτ" του Αιγάλεω Α.Ο., ο χαλκέντερος πρώην κεντρικός αμυντικός Γιάννης Πιλάβης. Έκλεισε αισίως τα 75 έτη ζωής και όντας συνταξιούχος πια, αλλά και παππούς, ο Γιάνναρος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το "Σίτι", το οποίο υπηρέτησε επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια (1973 - 1981) σε Α' και Β' Εθνική. Όπως άλλωστε και τον Αίαντα Σαλαμίνας, τη σπουδαία ομάδα της γενέτειράς του. Με το Αιγάλεω ξεπέρασε τις 200 επίσημες συμμετοχές στο Πρωτάθλημα. Άλλες τόσες, περίπου, είχε και με τον Έλληνα "Άγιαξ" το διάστημα 1966-1973. 

Ο Γιάννης σηκώνει περήφανα το τρόπαιο της φιλικής συνάντησης
Αίαντα - Ajax (0-2). Δεξιά, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Γουλανδρής.

Μάλιστα ευτύχησε να παίξει στον ιστορικό φιλικό αγώνα μεταξύ των δύο Αιάντων (φωτό), που δόθηκε σε ξερό γήπεδο του νησιού την Τετάρτη 13 Ιουνίου 1973. Ένας σκληροτράχηλος -μέσα στο γήπεδο- ποδοσφαιριστής, με τεράστιο άλμα και εκτόπισμα, αλλά και ένα "αρνί του Θεού", εκτός αγωνιστικού χώρου. Η αγωνιστική του καριέρα βάσταξε συνολικά 25 χρόνια (!) από το 1963 (που ξεκίνησε τη μπάλα σε ηλικία 15 ετών) στον Αμπελακιακό, έως το 1988 (που ήταν ήδη 40 ετών) στον Αίαντα.

"Αθλ. Ηχώ" (21-1-1973)


Λάρισα-Αίας 0-0, για τη Β'  Εθνική (3-1-1971)


"Κακός δαίμων" για τον Αντώνη Αντωνιάδη !

Με αντίπαλο το Θωμά Μαύρο (Πανιωνίου)

Τάκλιν του Γιάννη στον Παπαδημητρίου (ΠΑΟ)Αυτό που μάλλον αγνοούν οι περισσότεροι, είναι πως ο αείμνηστος πατέρας του Γιάννη, ο Παράσχος Πιλάβης (1921 - 1986), υπήρξε περίφημος σέντερ-φορ στην ομάδα του Αίαντα, ενώ τη φανέλα του ένδοξου αυτού συλλόγου τίμησε και ο γιος του Γιάννη, Παράσχος ! Ποδόσφαιρο-οικογένεια, από τις λίγες!

"Αθλητική Ηχώ" (φύλλο: 27-1-1949)

Ο Γιάννης (1977)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο άθλος των νέων του «ματωμένου» Νοέμβρη.

  Η εξέγερση του Νοεμβρίου του ’73 συσπείρωσε το λαό, αφύπνισε πολλές συνειδήσεις που έως τότε αποδέχονταν τη δικτατορία ή είχαν συμβιβαστεί...