Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Το Αιγάλεω αποχαιρέτησε το Δημήτρη.

(Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης)

Στην τελευταία του κατοικία αναπαύεται ήδη ο Δημήτρης Καρβέλας, μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του Αιγαλιώτικου αθλητισμού, μετά τη σημερινή Εξόδιο Ακολουθία του που τελέσθηκε με κάθε επισημότητα στον Ιερό Ναό του «Εσταυρωμένου» και ακολούθως την ταφή του, στο Γ’  Νεκροταφείο. Συγκίνηση επικράτησε εντός του Ναού της Ύψωσης Τιμίου Σταυρού, όπου εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες του εκλιπόντα από το χώρο της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, για την οποία τόσο μόχθησε, προσήλθαν για το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο παράγοντα και για μερικά λόγια παρηγοριάς προς την οικογένειά του, τη σύζυγό του Βάσω, το μονάκριβο γιο τους, Βασίλη και την ηλικιωμένη μητέρα του.

Έναν ειλικρινή χαιρετισμό «προς τον φίλο, το γείτονα, τον αδελφό και το συνεργάτη», όπως χαρακτηριστικά είπε, απεύθυνε στον επικήδειο λόγο του, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ιδιαίτερη, μάλιστα, μνεία έκανε ο τέως δήμαρχος στη μεγάλη συνεισφορά του Δημήτρη Καρβέλα, από κοινού με τον ισχυρό άνδρα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης Γιώργο Βασιλακόπουλο, για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ελληνοποίησης του Γιάννη Αντετοκούμπο. Ακολούθως, ο Βασίλης Καρβέλας αποχαιρέτησε κι αυτός τον πατέρα του, με λίγα συγκινητικά λόγια.

Μεταξύ των πάρα πολλών παρισταμένων, διακρίναμε το δήμαρχο Αιγάλεω Γιάννη Γκίκα, το δημοτικό σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βετεράνων αθλητών του Αιγάλεω Α.Ο., Γιάννη Σάμιο, τον πρώην Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας Ομάδας μπάσκετ των ανδρών, Θανάση Σκουρτόπουλο, τον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου, τον παλαιό διοικητικό παράγοντα του Ερασιτέχνη Αιγάλεω Α.Ο. Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο, το μεγάλο φίλο του μπάσκετ και στέλεχος της Γραμματείας Αγώνων, φαρμακοποιό Σπύρο Σπυρλιδάκη, το διεθνή σέντερ Γιάννη Μπουρούση, τους επίσης διεθνείς Γιώργο Λημνιάτη, Δημήτρη Μαυροειδή, τους πρώην συμπαίκτες του Δημήτρη στο «Σίτι», Γιώργο Παπαθωμά, Πέτρο Ευθυμιόπουλο, Γρηγόρη Κουτρούπη, Γιάννη και Γιώργο Γκολφινόπουλο, Τάκη Φαναριώτη, Πέτρο Διαμαντόπουλο, Κώστα Λεβεντάκο, Γιάννη Ζήρο, Αλέξανδρο Χατζηγεωργίου, Γιώργο Θωμόπουλο, Δημήτρη Παντελίδη και Γιάννη Κολιό, τους νεότερους αθλητές του τμήματος μπάσκετ Δημήτρη Σακελλαρίου, Κώστα Μιχελιδάκη, Αντώνη Καλλιμανά, Άκη Καλλινικίδη, Βαγγέλη Κουκουράβα, Παναγιώτη Μαντζάνα, Σταμάτη Λεγάτο και Χριστόδουλο Καράβολα, καθώς και πλήθος πιστών φιλάθλων της ομάδας.

  • Καλό σου ταξίδι, φίλε Δημήτρη, οι φίλοι σου στο «14» και σε όλη την πόλη, δε θα σε ξεχάσουν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...