Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Χρόνια σου πολλά, Βαγγέλη μας !!!

 (Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Τα 72 του χρόνια συμπλήρωσε χθες, 2 Μαρτίου, ο εμβληματικός Έλληνας τερματοφύλακας Βαγγέλης Συρίγος, γεννημένος στον Πειραιά το 1949. "Αίλουρος" κάτω από την εστία του, γυμνασμένος στο έπακρο, μυώδης, αλτικός και χαρισματικός, όσο και ενθουσιώδης, ανίκητος στις εξόδους του, όπου υπήρξε μοναδικός, ήταν παράλληλα ένας σπουδαίος "ζογκλέρ" του γηπέδου, με τεράστιες γνώσεις στο αντικείμενο και με ικανότητες επιθετικού ποδοσφαιριστή! Λάτρης της μουσικής, "ροκ" χαρακτήρας ο ίδιος, σημάδεψε με το επιβλητικό παρουσιαστικό του μία ολόκληρη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τους εφήβους του Ο.Σ.Φ.Π., διακρίθηκε ιδιαίτερα σαν γκολκίπερ, αρχικά του Αργοναύτη Χατζηκυριάκειου στη Β'  Εθνική, ενώ από το καλοκαίρι του 1973 που αποκτήθηκε απ' το Αιγάλεω κατόπιν εισήγησης του Μίλτου Παπαποστόλου, ξεκίνησε τη μεγάλη του σταδιοδρομία στην Α΄ Εθνική κατηγορία. 


Με τους συμπαίκτες του στο Αιγάλεω, την περίοδο 1974-75

Φόρεσε τις φανέλες του "Σίτι" (έως και το 1979), του Πανιωνίου, της Ρόδου, του Θριάμβου Νέου Κόσμου, του Απόλλωνα Αθηνών και της Καλλιθέας, ενώ συνέχισε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο μέχρι και σχεδόν τα 50 του χρόνια! Αγωνίστηκε και τιμήθηκε ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο Καναδικό Πρωτάθλημα, ενώ τη μεγαλύτερη στιγμή στην σταδιοδρομία του αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος Νότιου Ομίλου στη Β΄ Εθνική την περίοδο 1976-77, όπου δεν έλειψε από αγώνα. 

Πατέρας του βετεράνου ποδοσφαιριστή και πρώην προέδρου του Π.Σ.Α.Π. Σταμάτη Συρίγου, ο Βαγγέλης και η αγαπημένη του σύζυγος Μαρία έφτιαξαν μία πολυμελή, ευτυχισμένη οικογένεια. Αδελφός του ήταν ο Δημήτρης Συρίγος, επίσης γνωστός ποδοσφαιριστής, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ Βαγγέλη μας και πάντα ευτυχισμένος, με τους αγαπημένους σου !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...