Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Από την Yvonne στον David !(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Το φθινόπωρο του 1975 οι υπεύθυνοι του βρετανικού εβδομαδιαίου εικονογραφημένου περιοδικού Tiger και πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής έκδοσης Barrie Tomlinson, προσέγγισαν το ζωγράφο David Sque προκειμένου να του αναθέσουν τη συνέχεια της επιτυχημένης ποδοσφαιρικής σειράς Roy of the Rovers, το σενάριο της οποίας έγραφε ο συγγραφέας Tom Tully.

Ο Sque, παρότι όπως ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα σε συνεντεύξεις του δεν είχε καμία σχέση με το άθλημα, δέχτηκε την πρόκληση, διαδεχόμενος την 34 χρονη εικονογράφο Yvonne Hutton, η οποία σχεδίαζε τις ιστορίες του Ρόυ και της Μέλτσεστερ από το Σεπτέμβριο του 1967. Ο David, αρχικά προσπάθησε να μιμηθεί το σχεδιαστικό στιλ της προκατόχου του, όπως άλλωστε του ζητήθηκε, αλλά εν-συνεχεία διαμόρφωσε, σταδιακά, τη δική του, εξίσου υπέροχη τεχνοτροπία.

Ιδού όμως, η 1η σελίδα που παρουσίασε στους αναγνώστες, εδώ σε δικό μου σχέδιο, αναπαραγωγή από το περιοδικό "Αγόρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...