Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

«Μίλησαν» οι έδρες στην Α΄ Εθνική !



Κερδισμένοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (10η μέρα)
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου του 1979 παίχθηκε η 10η αγωνιστική του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής, κατά την οποία ουδείς φιλοξενούμενος κατάφερε να αποσπάσει νίκη, αντίθετα νίκησαν οι επτά από τους εννέα γηπεδούχοι, με 2 ματς να τελειώνουν δίχως σκορ.







Κερδισμένοι της ημέρας ήταν ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (17 β.) του Τόζα Βεσελίνοβιτς, που επικράτησε στο Φάληρο με σκορ 1-0 του Άρη χάρις σε γκολ του Γιάννη Κυράστα (59΄) και ασφαλώς ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη του στην Τούμπα με 2-1 (3’ Κωστίκος, 16’ Βασιλάκος) επί των Ιωαννίνων (67’ Παπαγγέλης). 




Δραματικά επεισόδια με αποδοκιμασίες (αλλά και χειροδικίες σε βάρος των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟ και της ΑΕΚ από τους ίδιους τους οπαδούς τους !!!) είχαμε στη «Λεωφόρο» όπου η Κόρινθος, με ήρωα το Γιάννη Στέφα και νέο προπονητή το Νίκο Αλέφαντο -μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Γρηγοριάδη- απέσπασε βαθμό (0-0) και στη Ριζούπολη όπου ο Απόλλων σταμάτησε κι αυτός την ΑΕΚ (0-0), έχοντας κορυφαίο τον πρώην «πράσινο» αμυντικό Στέλιο Στεφανάκη.




  • Τα υπόλοιπα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Ηρακλής - Εθνικός 1 - 0 (48’ Καλαμπάκας), Καβάλα - Λάρισα 2 - 0 (37’ με πέναλτι Τριανταφυλλίδης και 84’ Βάλλιαν), Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας 2 – 1 (62’ Γεωργόπουλος, 78’ Σπεντζόπουλος – 89’ με πέναλτι Κόντος), ΟΦΗ – Καστοριά 3 – 1 (13’ Γιαλαμάς, 52’ Συντιχάκης, 67’ Παπαδόπουλος – 68’ με πέναλτι Παπαβασιλείου) και Ρόδος – Πανιώνιος 2 – 2 (28’ Δράκος, 44’ Εγγλέζος – 39’ Αναστόπουλος, 75’ Παθιακάκης).





«Παρωδία» στη Β΄ Εθνική, έγιναν μόνο τρεις αγώνες (Βορράς)

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική απήργησαν τα σωματεία του Νότου (πλην των γνωστών απεργοσπαστών) και για δεύτερη του Βορρά, με αποτέλεσμα η Πολιτεία να απαντήσει με απειλές και η Ε.Π.Ο. με μηδενισμούς. Κάποιοι σύλλογοι, ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία για φιλικά παιχνίδια.




Παραθέτουμε τα σχετικά ρεπορτάζ.











Ερασιτεχνικό: Ξέφυγαν ο Διαγόρας Ρόδου (με 4 βαθμούς), η Κέρκυρα (με 5 β.) και ο Πιερικός με 6 β. – «Μάχη» στο Δ΄ Όμιλο μεταξύ Απόλλωνα Θεσσαλονίκης, Οδυσσέα Κορδελιού και Καμπανιακού Χαλάστρας.






Τοπικά Αθήνας – Πειραιά (ΕΠΣΑ – ΕΠΣΠ)





(Συνεχίζεται)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...