SAVE EGALEO

Τα μέλη της Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω Α.Ο. (2009-10)

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Το στερνό "αντίο" στον Δήμο Αμπατζόγλου

Αμπατζόγλου-Μπιθικώτσης-Ζαμπέτας
(φωτό: διαδίκτυο)

Το Αιγάλεω αποχαιρέτησε χθες το μεσημέρι στο Γ'  Νεκροταφείο (φωτό κάτω, του Γιάννη Περράκη) τον πρωτο-χορευτή του Γιώργου Ζαμπέτα, Δημοσθένη (Δήμο) Αμπατζόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών. Μεγαλύτερος από τα τρία αδέλφια της οικογένειας (επίσης χορευτές) ο αξέχαστος Δήμος υπήρξε μέλος της θρυλικής τριάδας χορευτών (μαζί με τους Γιώργο Προβιά και Θόδωρο Καλπαξίδη) που συνόδευαν στο πάλκο τον κορυφαίο συνθέτη του Αιγάλεω με τις χορευτικές τους φιγούρες.



Ο Αμπατζόγλου συμμετείχε σε πολλές τουρνέ στο εξωτερικό όπου και γνωρίστηκε με δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ενώ σύμφωνα με όσα λέγονται είναι ο άνθρωπος που δίδαξε τα βήματα για το "συρτάκι" στον σπουδαίο φιλέλληνα ηθοποιό του Χόλιγουντ Άντονι Κουΐν, προκειμένου ο τελευταίος να ενσαρκώσει το ρόλο του "Ζορμπά" στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία-μεταφορά του πασίγνωστου μυθιστορήματος του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...