Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1980)

Άλμπουμ της "Panini"
 (1980)

(γράφει ο αΝώΔυΝος)

Ξεκινήσαμε τη νέα μας ενότητα, σχετικά με τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των περασμένων δεκαετιών.
Μπήκαμε ήδη στην πρώτη χρονιά της δεκαετίας του ’80 και το 1ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέσα στον Ιανουάριο και έως τις 20 του μήνα παίχθηκαν οι αγωνιστικές 15η – 17η) αφού την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου υπήρξε εμβόλιμη ημέρα, η 10η, τα παιχνίδια της οποίας είχαν αναβληθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 1979. Ο Ολυμπιακός, σταθερά στην κορυφή μέχρι και τη νίκη του στο Φάληρο με 5-0 επί της αδύναμης Ρόδου, υπέστη ακολούθως δυο "κολλητές" ήττες (1-0 στην Καβάλα από την τοπική ομάδα και 2-0 από τον Π.Α.Ο. στη «Λεωφόρο»), αρχίζοντας να ανησυχεί σοβαρά για τη συνέχεια. Πιο δυναμικός από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του εμφανιζόταν ο Άρης, που διεκδικούσε πλέον με μεγάλες πιθανότητες τον τίτλο με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.




Στη Β΄ Εθνική το πρωτάθλημα θα άρχιζε πάλι ύστερα από έναν ολόκληρο μήνα απεργίας καθώς οι σύλλογοι, τρομοκρατημένοι από την αδιαλλαξία της Πολιτείας που αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, βρίσκονταν τώρα αντιμέτωποι με τις συνέπειες (μηδενισμοί και αφαιρέσεις βαθμών) εκτός των λίγων απεργοσπαστών, που, επωφελούμενοι από την κατάσταση, βρέθηκαν στην κορυφή των δύο ομίλων της κατηγορίας. Ένα από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα αυτής της άδικης κατάστασης, ήταν η βαθμολογική θέση του άλλοτε κραταιού Αιγάλεω (φωτό άνω), το οποίο κινδύνευε άμεσα με υποβιβασμό στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα!

(Συνεχίζεται)

2 σχόλια:

  1. ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Στις 9 Ιανουαρίου 1980 ημέρα Τετάρτη διεξήχθη η 9η αγωνιστική ( η ένατη ) , εκείνη που υποτίθεται θα διεξάγονταν στις 9 Δεκεμβρίου 1979 αλλά αναβλήθηκε !! Ξεχώρισε εκείνη την Τετάρτη φυσικά το 4-1 των Ιωαννίνων επί του Παναθηναικού με τον Παναθηναικό να ισοφαρίζει πριν το ημίχρονο - τερματοφύλακας του ΠΑΣ ο Ράντισιτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστω πολυ. Στην πορεία καπου μπερδευτηκα... Θα τα γραψουμε αναλυτικα στη συνεχεια!

      Διαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...