Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πάντα μπροστά ο Ολυμπιακός!

(του Νίκου Δημ. Νικολαΐδη)


Με τα παιχνίδια της 15ης ημέρας συνεχίσθηκε, την Κυριακή των «Φώτων» (6 Ιανουαρίου 1980) το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Ακλόνητος πάντα στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα ήταν ο Ολυμπιακός, μετά και την ευρεία νίκη του (5-0) επί της Ρόδου στο «Γ. Καραϊσκάκης» (όπου τρία γκολ πέτυχε ο Τόμας Άλστρομ και 2 ο Τάκης Νικολούδης). 


Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ντέρμπι της Τούμπας επί του «γηραιού» με 2-1 χάρις σε γκολ των Βασιλάκου και Κερμανίδη και παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής είχε σκοράρει πρώτος, με το Νίκο Καλαμπάκα. Στου «Χαριλάου» ο απρόβλεπτος Εθνικός έκανε ξανά το «θαύμα» του, νικώντας με 2-0 τον Άρη από τέρματα του Καραΐσκου στο πρώτο ημίχρονο και του Αρμόδωρου στην επανάληψη. 



Απογοήτευση και πάλι για τους φιλάθλους του ΠΑΟ, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να παραχωρεί ισοπαλία (0-0) στη «Λεωφόρο» στον Απόλλωνα, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ θριάμβευε στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκορ 4-2 επί της Λάρισας (Ιντζόγλου, Μπάγεβιτς 2, Τάσος – αυτογκόλ Μουσούρη, Βαλαώρας).


Συναρπαστικά παιχνίδια έγιναν ακόμη στην Καβάλα (εκεί όπου απέσπασε το 2-2 η Δόξα Δράμας, με αντεπίθεση στο τέλος) και στο Ηράκλειο όπου ο ΟΦΗ έχανε με 3-1 στο α μέρος από την Παναχαϊκή, για να κερδίσει τελικά με 5-3 (!!!) Σημαντικές νίκες τέλος, πέτυχαν στις έδρες τους ο ΠΑΣ Γιάννινα (3-1 την Κόρινθο) με την Καστοριά (1-0 τον Πανιώνιο).


Στη Β΄ Εθνική το πρωτάθλημα επανήλθε στον κανονικό του ρυθμό μετά το πέρας της απεργιακής κινητοποίησης των συλλόγων.


Στο Εθνικό Ερασιτεχνικό είχαμε:
Α΄  Όμιλος:
Τον τίτλο διεκδικούσαν οι Ιωνικός (23 β.), Διαγόρας Ρόδου (22 β.), Ολυμπιακός Λιοσίων και Εργοτέλης Ηρακλείου (από 20 β.)
Β’  Όμιλος: Η Αναγέννηση Άρτας, επικρατώντας με 3-2 μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Κέρκυρας, έδωσε νέο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Γ΄  Όμιλος: Ο Πιερικός υπέστη την πρώτη του ήττα στο Άργος Ορεστικό, αλλά εξακολουθούσε να προηγείται στη βαθμολογία με 5 βαθμούς διαφορά από την Ελασσόνα.
Δ΄  Όμιλος: Νέα επιτυχία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και σταθερά πρώτος με δύο βαθμούς «αέρα» από τον δεύτερο, Οδυσσέα Κορδελιού.


Η εμβόλιμη, 10η αγωνιστική

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου διεξήχθησαν οι οφειλόμενοι εννέα αγώνες της 10ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί ακριβώς έναν μήνα πριν (Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 1979). Η ήττα του Ολυμπιακού στην Καβάλα από την τοπική ομάδα (1-0) αλλά και η νέα συντριβή του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα από το θυελλώδη Π.Α.Σ. (4-1) ήταν δύο αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση. Παραθέτουμε το 2σέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία" του φύλλου της Πέμπτης, 10 Ιανουαρίου του 1980.




(Συνεχίζεται)


3 σχόλια:

  1. Ααααχχχ ! Τί μερα κι αυτή ... ο Βασίλης Λογοθέτης είχε "ξεσκιστεί" στο ραδιόφωνο να περιγράφει τις ευκαιρείες του Άρη , χτυπιόμασταν συνέχεια εγώ και ο αδερφός μου και το 0-2 είχε έρθει σαν γροθιά στο στομάχι μετά το " Γυρίζουμε στο Χαριλάου , έχουμε γκόλ..." , ο Άρης χάνει στο Χαριλάου μετά από 2 χρόνια περίπου , ακόμα έχω έναν συνάδελφο που ακόμα θυμάται τις ευκααιρείες του Άρη και τις λέει , ήταν στο Χαριλάου τότε τα Φώτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Εθνικός θα κάνει μια Απίστευτη πορεία από το΄τε και για έναν μήνα και θα βρεθεί στην ...κορυφή της βαθμολογίας την Κυριακή των Απόκρεω κερδίζοντας ΚΑΙ τον ΠΑΟΚ τότε στις 17 Φεβρουαρίου 21 αγωνιστική ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενικά ο Εθνικός συνήθιζε τέτοιες εξαιρετικές πορείες, κυρίως στον πρώτο γύρο και "ξεφούσκωνε" στον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...