Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής κατηγορίας 1979-80 (10η συνέχεια)


Αποτελέσματα 2ης ημέρας (16 Σεπτεμβρίου 1979)

(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Από πολύ νωρίς, ο Ατρόμητος Αθηνών στο Νότο και ο Πανσερραϊκός στο Βορρά (οι οποίοι εν συνεχεία έγιναν «απεργοσπάστες») έδειξαν τις υψηλές διαθέσεις τους, ανεξάρτητα με τη γενική επιθυμία (των συλλόγων της Β΄ Εθνικής) να διεκδικήσουν από την ελληνική πολιτεία κάποια απαραίτητα εχέγγυα για την οικονομική επιβίωσή τους, σε συνθήκες (τώρα) ημί-επαγγελματισμού (ήδη στην Α΄ Εθνική άρχιζε το πρώτο στα χρονικά, καθαρά επαγγελματικό πρωτάθλημα).






Χωρίς να εντυπωσιάσουν, λοιπόν, πέρασαν αμφότεροι με νίκες και τη 2η αγωνιστική (Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 1979) από τη Λαμία (1-0) και τη Δράμα (με το ίδιο σκορ επί του Πανδραμαϊκού). Και ενώ τα χρηματικά πρόστιμα από κάρτες της «πρεμιέρας» έπεφταν "βροχή" (όπως λέμε) σε συνολικά 49 παίκτες (!) καθώς μας δείχνει κι ο συνημμένος πίνακας (κάτω-κάτω) η Προοδευτική, θορυβημένη από την ήττα της στο Φάληρο, δήλωσε ως έδρα για τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια της τον «ξερό» και μικρό σε διαστάσεις, αγωνιστικό χώρο του γυμναστηρίου Νίκαιας-Κορυδαλλούκλουβί»).




Στα αξιοσημείωτα ακόμη, ήταν η σπουδαία αναμέτρηση που έγινε στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ Αιγάλεω και Ηλυσιακού (2-2), η ισοπαλία στο ντέρμπι του Βόλου (1-1), η εντυπωσιακή επάνοδος από τον Καναδά του Βένου Βαλαχά (με τα χρώματα της Καλλιθέας) αλλά και το «ντεμπούτο» του Α.Ο. Χαλκίδας (ενώ «φώναζε» ο Παναρκαδικός) που "έπεσε" περήφανα με 3-2 στη Νέα Αλικαρνασσό από το γηπεδούχο (και πάντοτε ισχυρό εκεί) Ηρόδοτο.




Αίσθηση προκάλεσαν επίσης η σπουδαία νίκη (2η) των Τρικάλων μέσα στην Πτολεμαΐδα επί του φιλόδοξου Εορδαϊκού, η αποτυχία της Νάουσας να «ζευγαρώσει» τις επιτυχίες της (έμεινε χωρίς γκολ με την Κοζάνη εντός έδρας), και η επιβλητική νίκη του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με σκορ 4-1 επί του σχετικά αδύναμου Ολυμπιακού Λουτρακίου, χάρις σε 2 τέρματα του διακριθέντα Τζέκου.



Τα πλήρη αποτελέσματα


Με τις ομάδες αγωνίζονται πάρα πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές, είτε βετεράνοι της Α΄ Εθνικής, είτε ταλαντούχοι τότε που μετέπειτα αναδείχθηκαν σε μεγάλα ονόματα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις συνθέσεις που παρατίθενται στα ρεπορτάζ.




(Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...