Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Συγκίνηση στο τουρνουά παλαιμάχων


(Γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)

Ρίγος και συγκίνηση στο «Πασχαλινό Τουρνουά Παλαιμάχων Μεγάλης Τετάρτης» που διοργανώθηκε με επιτυχία χθες στο γήπεδο Νικαίας - Κορυδαλλού με σκοπό τη συλλογή τροφίμων και χρημάτων για την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων των δήμων και γενικά τη συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση ακόμη και αυτές τις Άγιες ημέρες. Η ανθρωπιστική δράση με στόχο την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αποκτά μεγαλύτερο συμβολισμό όταν υλοποιείται χάρις στη συνεισφορά των συνδέσμων των βετεράνων ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με τη στήριξή τους από τις τοπικές κοινωνίες εκ των οποίων προέρχονται.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος οι παλαίμαχοι παίκτες τεσσάρων ιστορικών σωματείων (Προοδευτική και Αίας Σαλαμίνας από τον Πειραιά, Αιγάλεω και Φωστήρας από την Αθήνα) ενώ ιδιαίτερο κύρος προσέδωσε η παρουσία του παλαιού διεθνούς διαιτητή Βαγγέλη Γιαννακουδάκη, πολλών επισήμων, αλλά και του φίλαθλου κόσμου που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Προοδευτικής, ενισχύοντας τις προσπάθειες των αθλητών.

Κατόπιν κληρώσεως ορίστηκαν τα δυο ζευγάρια που έφεραν τα εξής αποτελέσματα σε αγώνες διάρκειας 70 λεπτών (δυο ημίχρονα των 35΄)

  • «ΣΥΒΕΠΑΠ Αιγάλεω Α.Ο.» - Αίας Σαλαμίνας 3-1 (τα γκολ του «Σίτι» πέτυχαν οι Θοδωρής Κολοκοτρώνης 2 και Δημήτρης Τσιαμπουρής)


Η αρχική 11άδα του "ΣΥΒΕΠΑΠ" με τους διαιτητές.
«ΣΥΒΕΠΑΠ» (προπονητής Ηλίας Συνοδινός): Βαμβακούσης, Νταγκίνης, Συνοδινός, Αντ. Ρούσσος, Τσιάκας, Δημητρίου, Κελεσίδης, Κολοκοτρώνης, Καλογερόπουλος, Τσιαμπουρής, Βαζιουράκης.

Με τον Αίαντα Σαλαμίνας έπαιξε ο Πέτρος Βελώνης, παλαιός παίκτης και του «Σίτι».

  • Προοδευτική - Φωστήρας 1-0 (με την Προοδευτική αγωνίσθηκε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Ξανθόπουλος που έχει περάσει και από το Αιγάλεω και με το Φωστήρα ο Αργύρης Μαγιάτης, επίσης πρώην Αιγαλιώτης)


Στο Μικρό Τελικό είχαμε Αίας – Φωστήρας 1-1 και στο Μεγάλο Τελικό η γηπεδούχος Προοδευτική υπερίσχυσε 3-0 του αποδυναμωμένου (αποχώρησαν αρκετοί παίκτες μετά το πρώτο ματς) Αιγάλεω (έπαιξαν: Βαμβακούσης, Βασιλειάδης, Τσίλης, Κελεσίδης, Υψηλάντης, Σπ. Κολοκοτρώνης, Τεργιάκης, Θ. Κολοκοτρώνης, Βαζιουράκης, Τσιαμπουρής, Καλογερόπουλος, Σάμιος, Σίνος κ.α.)

Π. Γερακάρης, Τ. Μαρκόπουλος, Χρ. Ξανθόπουλος


Όσον αφορά στο τελετουργικό μέρος, μίλησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και παλαιός αθλητικογράφος Παύλος Γερακάρης και ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Προοδευτικής Χρήστος Ξανθόπουλος.

Ακολούθως δόθηκαν στις ομάδες και στους διαιτητές αναμνηστικά έπαθλα. Το έπαθλο εκ μέρους του Αιγάλεω παρέλαβε ο προπονητής Ηλίας Συνοδινός απόντος του προέδρου Τάκη Κατσικογιάννη.

Ο «ΣΥΒΕΠΑΠ» δια χειρός του παλαίμαχου άσσου Τάκη Μαρκόπουλου παρέδωσε επιταγή την οποία χορήγησε ο Όμιλος Σκλαβενίτη. Για τον εκλιπόντα Στέλιο Σκλαβενίτη ο Τάκης Μαρκόπουλος έκανε συγκινητική αναφορά.

"ΣΥΒΕΠΑΠ"
Μεταξύ των παρόντων ήσαν ο δημοσιογράφος Αντώνης Δαρζέντας, ο υπεύθυνος των βετεράνων της Προοδευτικής Αλέξανδρος Νταβέλης, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος, ο πρώην συνδικαλιστής του ΠΣΑΠ Νίκος Μάλλιαρης, οι παλαίμαχοι παίκτες Δημήτρης Εξωμανίδης, Παντελής Τζανουδάκης, Γιώργος Πούλιος, Σταύρος Κουλουριώτης, Αθανάσιος Κιούρκος, Απόστολος Γαβαλάς, Κώστας Ζαμπέτας, ο προπονητής Χρήστος Καλογήρου κ.α.

  • Ευχαριστούμε πολύ τον Ηλία Συνοδινό για τη μεγάλη βοήθειά του σε αυτό το ρεπορτάζ.



  • Οι φωτογραφίες του πρακτορείου «Vivasports.gr» είναι «δανεισμένες» από το χρονολόγιο (facebook) του φίλου μας βετεράνου Κώστα Βαφειάδη (ευχαριστίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...