Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

John Cooper (1942 - 2015)

J. Cooper (2003)
Ο Βρετανός σχεδιαστής εικονογραφημένος εκδόσεων John Cooper που "έφυγε" στα 72 του μια μέρα σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, ήταν ένας από τους πλέον παραγωγικούς καλλιτέχνες της "9ης Τέχνης". Με μια καριέρα που διήρκεσε 5 δεκαετίες και περιελάμβανε τη δημιουργία δεκάδων χαρακτήρων, ο Cooper ξεχώρισε κυρίως για τη συνεισφορά του (300 επεισόδια) στη σειρά "Johnny Red" με θέμα την ιστορία ενός Άγγλου πιλότου κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. στο Ανατολικό Μέτωπο. Ο ίδιος, βασισμένος στη μορφή του ηθοποιού Κλιντ Ίστγουντ δημιούργησε τον ήρωα "One - Eyed Jack" σε σενάριο του John Wagner. Εργάσθηκε σε πάρα πολλές εκδοτικές εταιρείες και περιοδικά και άφησε μια πλούσια παρακαταθήκη στους φίλους του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...