Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σαν σήμερα, 3 Φεβρουαρίου

Ο Σπύρος Λαγκαδίτης
1957: Γεννήθηκε στο Αιγάλεω ο διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ομάδας των ΝέωνΣπύρος Λαγκαδίτης. Έκανε σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από 16 ετών, στον Ορφέα Αιγάλεω, στον Ατρόμητο Πειραιά και στον Α.Π.Ο. Χίου, ενώ έπαιξε ακόμη στο Θεμιστοκλή Αιγάλεω και στον Ήφαιστο Περιστερίου. Ένας σοβαρός τραυματισμός που υπέστη στην αρχή της δεκαετίας του '80 τον εμπόδισε να αγωνισθεί στον Αιγάλεω Α.Ο. όπου είχε μετεγγραφεί. Έχει δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Λοΐζο, που επίσης ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο.



Ο Ιμπραχίμ Τζάαμπερ
1984: Γεννήθηκε στο Νιού Τζέρσει των ΗΠΑ ο μουσουλμάνος στο θρήσκευμα σούτινγκ γκαρντ (ύψους 1,88 μ.) Ιμπραχίμ Τζάαμπερ, ο οποίος αγωνίσθηκε στο πρώτο  μισό της περιόδου 2007-08 με την ομάδα του Αιγάλεω Α.Ο. στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, εντυπωσιάζοντας για την εκτελεστική του δεινότητα. Ακολούθησαν οι Ιταλικές Ρόμα και Ολίμπια Μιλάνο, η Λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας κ.α. Έχει αποκτήσει και τη Βουλγαρική εθνικότητα και έχει παίξει με την Εθνική Ομάδα καλαθοσφαίρισης της Βουλγαρίας.

Αιγάλεω 1981-82
1982: Για τον τρίτο γύρο στο Κύπελλο Ελλάδας, το Αιγάλεω ηττάται με πολύ δυσκολία στο γήπεδο Ηρακλείου Κρήτης με 1 - 0 από τον Ο.Φ.Η., ο οποίος σκοράρει στα τελευταία λεπτά με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αλεξίου. Ελπίδες στο "κυανόλευκο" στρατόπεδο, ενόψει του επαναληπτικού στο Αιγάλεω, σε 14 ημέρες.

Αιγάλεω 1984-85
1985: Το Αιγάλεω επικρατεί, σε δραματικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο με σκορ 1 - 0 του Απόλλωνα Θεσσαλονίκης (Καλαμαριάς) για τη 17η αγωνιστική ημέρα του 6ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Το πολύτιμο γκολ είχε πετύχει ακριβώς με την εκπνοή της αναμέτρησης, ο αριστερός οπισθοφύλακας Φώτης Ούτσικας.

Ο Κώστας Κατσαρός
1999: Στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας το Αιγάλεω νικά δύσκολα με σκορ 2 - 1 την Ένωση Ατρόμητου - Ρεθυμνιακού (Ε.Α.Ρ.), στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Με την επιτυχία αυτή, το "Σίτι" συμπλήρωσε εκείνη την ημέρα 140 νίκες στη συγκεκριμένη εθνική κατηγορία. Τα τέρματα είχαν σημειώσει ο Κώστας Κατσαρός και ο Χρήστος Κόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...