Για κάθε είδους άθλο!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, το "ΑΘΛΟΜΕΤΡΟ" προβάλει κάθε σημαντικό επίτευγμα, αντλώντας τα θέματά του από την παγκόσμια ιστορία, τα σπορ, τις τέχνες και γενικότερα από κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δική σας συμμετοχή (με σχόλια στις αναρτήσεις) θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως. Μπορείτε ακόμη να επικοινωνείτε μαζί μου στέλνοντας ένα μήνυμά σας στη διεύθυνση aNwDyNos@gmail.com Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα ανταπόκρισή σας. Φιλικά, Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Παρουσίαση: "Όμπραξ" (νο 32)

Στις 22 Ιανουαρίου του 1972 κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του μικρής διάστασης δημοφιλούς εικονογραφημένου 52σέλιδου περιοδικού 'Όμπραξ", που κόστιζε 3 δρχ. και περιείχε τρεις διαφορετικές ιστορίες (σε συνέχειες).Η περιπέτεια με τίτλο "Το φάντασμα του Μίστερ Μπλουφ" απλωνόταν στις σελίδες 3 - 20 και είχε πρωταγωνιστή τον περίφημο "Λοχαγό Μαρκ", ηγέτη των "Λύκων του Οντάριο" που συμμετείχαν στον αγώνα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (1776 - 1783) απέναντι στους Άγγλους αποικιοκράτες.

Ακολουθούσαν τα κατορθώματα του πιστολέρο της "Άγριας Δύσης" του 19ου αιώνα και άσου στις μεταμφιέσεις 'Όμπραξ", με την ιστορία "Το ιπτάμενο καπέλο" (σελίδες 21 - 38). Την ύλη του περιοδικού  συμπλήρωνε το κείμενο "Υπεράνθρωπος" του Στέλιου Ανεμοδουρά (1917 - 2000), ανατύπωση από το ομώνυμο περιοδικό της δεκαετίας του '50. Η εικονογράφηση ήταν του Βύρωνα Απτόσογλου (1921 - 1990).

Ο "Υπεράνθρωπος" καταλάμβανε τις σελίδες 39 - 49, ενώ στη σελίδα 50 υπήρχε μια ανακοίνωση της διεύθυνσης του εντύπου, σχετικά με την επικείμενη προσφορά στους μικρούς αναγνώστες, της "Ευρωπαϊκής Πινακοθήκης Ποδοσφαίρου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κούβα, Οκτώβριος 1962: Ο Πυρηνικός όλεθρος προ των πυλών!

Εφημ. "Ελευθερία" (πρωτοσέλιδο της 23ης Οκτωβρίου 1962) Η κρίση των πυραύλων και ο άθλος της αποτροπής ενός παγκόσμιου ολοκαυτώματ...