Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Παρουσίαση: "Όμπραξ" (νο 32)

Στις 22 Ιανουαρίου του 1972 κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του μικρής διάστασης δημοφιλούς εικονογραφημένου 52σέλιδου περιοδικού 'Όμπραξ", που κόστιζε 3 δρχ. και περιείχε τρεις διαφορετικές ιστορίες (σε συνέχειες).Η περιπέτεια με τίτλο "Το φάντασμα του Μίστερ Μπλουφ" απλωνόταν στις σελίδες 3 - 20 και είχε πρωταγωνιστή τον περίφημο "Λοχαγό Μαρκ", ηγέτη των "Λύκων του Οντάριο" που συμμετείχαν στον αγώνα της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας (1776 - 1783) απέναντι στους Άγγλους αποικιοκράτες.

Ακολουθούσαν τα κατορθώματα του πιστολέρο της "Άγριας Δύσης" του 19ου αιώνα και άσου στις μεταμφιέσεις 'Όμπραξ", με την ιστορία "Το ιπτάμενο καπέλο" (σελίδες 21 - 38). Την ύλη του περιοδικού  συμπλήρωνε το κείμενο "Υπεράνθρωπος" του Στέλιου Ανεμοδουρά (1917 - 2000), ανατύπωση από το ομώνυμο περιοδικό της δεκαετίας του '50. Η εικονογράφηση ήταν του Βύρωνα Απτόσογλου (1921 - 1990).

Ο "Υπεράνθρωπος" καταλάμβανε τις σελίδες 39 - 49, ενώ στη σελίδα 50 υπήρχε μια ανακοίνωση της διεύθυνσης του εντύπου, σχετικά με την επικείμενη προσφορά στους μικρούς αναγνώστες, της "Ευρωπαϊκής Πινακοθήκης Ποδοσφαίρου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τιτίνα Πανταζή: Η πρώτη εκλεγμένη Ελληνίδα Ευρωβουλευτής.

Η Τιτίνα Πανταζή με τον Ανδρέα (πηγή ΤΑ ΝΕΑ) ( Γράφει ο Νίκος Δ. - Θ. Νικολαΐδης )  Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει για τη διενέργεια των...