Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

41 χρόνια πριν: Το Αιγάλεω στην κορυφή!

"Ριζοσπάστης", φύλλο 21-12-1976
Πριν από 41 ολόκληρα χρόνια το Αιγάλεω, έχοντας τεχνικό το Λάμπη Σεραφείδη διεκδικούσε τον τίτλο του πρωταθλητή στο Νότιο Όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Μεταξύ των ομάδων που είχαν ξεκινήσει με τον ίδιο στόχο ήταν και η γειτονική Προοδευτική του Κώστα Λινοξυλάκη. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου του 1976 και ύστερα από 11 αγώνες, οι δυο σύλλογοι βρίσκονταν μαζί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εκείνη τη μέρα είχαμε δυο "μονομαχίες" γειτόνων, αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε τις αναμετρήσεις Ατρομήτου (Καμινών) Πειραιώς - Αιγάλεω στο γήπεδο της Νίκαιας και Ορφέα Αιγάλεω - Προοδευτικής στο γήπεδο του Αιγάλεω.



Ο κόσμος κατέκλυσε τα δυο γήπεδα, όπως φαίνεται από τον πίνακα που δημοσιεύουμε (πηγή: "Αθλητική Φωνή", φύλλο Δευτέρας 20-12-1976) και τα παιχνίδια ήταν συγκλονιστικά. Στη Νίκαια, ο γηπεδούχος Ατρόμητος πίεσε ασφυκτικά το "Σίτι", αλλά χάρις στην εξαιρετική απόδοση της αμύνης του (όπου δέσποζε ο Συρίγος) και ενός τέρματος που σημείωσε ο δαιμόνιος Χάσταλης, το Αιγάλεω βγήκε νικητής (1-0).

Δυο χιλιόμετρα πιο μακριά, στο δημοτικό στάδιο του Αιγάλεω η Προοδευτική ξεκίνησε αιφνιδιάζοντας τον Ορφέα με γκολ του Χρήστου Ξανθόπουλου (6') αλλά η συνέχεια υπήρξε δυσάρεστη για τους απογοητευτικούς Κορυδαλλιώτες, καθώς οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, κατακτώντας δίκαια τους δυο βαθμούς (2-1), με γκολ των Γιάννη Πλούμπη (στο 30ο λεπτό με δεύτερη προσπάθεια μετά από εκτέλεση πέναλτι που έδιωξε αρχικά ο Βαγγέλης Βρεκούσης) και Χρήστου Θεοφίλη (55').


Να σημειωθεί ακόμη ότι -σύμφωνα με ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας- έξω από το γυμναστήριο Νικαίας κακοποιήθηκε ο ταμίας του Αιγάλεω Κώστας Μπαλαρίνης και του έκλεψαν μάλιστα από την τσέπη 3.000 δρχ. ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο αυτοκίνητο του Γιάννη Πιλάβη. Στον αντίποδα, μέσα στο ίδιο γήπεδο, ο πρόεδρος του Αιγάλεω Γιώργος Καραμπατέας καθήμενος στον πάγκο των αναπληρωματικών "τραβούσε" με κινηματογραφική κάμερα τα κυριότερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...