Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ένας "στρατηγός" στο Αιγάλεω!

Φωτό: Γιάννης Περράκης.
(γράφει ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης)
Μέσα σε «ζεστό» κλίμα που το θέρμαναν περισσότερο οι αναμνήσεις του κόσμου, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην πόλη μας το βιβλίο του σπουδαιότερου ίσως Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Μίμη Δομάζου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο ‘Γιάννης Ρίτσος’ παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, πλην του δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. 


Τη συζήτηση διεύθυνε ο δημοσιογράφος Άρης Γάτας, ενώ στο ‘πάνελ’ των ομιλητών μετείχαν ο συγγραφέας του βιβλίου, ο βετεράνος διεθνής άσος του Αιγάλεω και του Π.Α.Ο. Γιώργος Ροκίδης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω και του Εθνικού Πειραιά και πρόεδρος των παλαιμάχων του «Σίτι» Τάκης Κατσικογιάννης και ο γράφων, ενώ παρέμβαση έκανε ο επίλεκτος πρώην μέσος του Αιγάλεω Τάκης Μαρκόπουλος, που εντυπωσίασε τους πάντες με το πηγαίο του χιούμορ. 

Μίλησαν ακόμη, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Γιάννα Χριστόγλου και ο εκπρόσωπος του απουσιάζοντος δημάρχου (επιφορτισμένος να αναγνώσει το μήνυμα του) Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Παπαδιάς. Επίσης στο βήμα προσήλθε κι ο εκδότης του πονήματος, Άρης Ξηντάρας. Το «παρών» στην αίθουσα έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γ. Μυστακόπουλος, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Λάμπρος Σκλαβούνος και Γιάννης Γκίκας, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπέσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του «Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου» Γιάννης Περράκης, οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Σπυρής και Γιώργος Κωφίδης. 

Παρέστησαν όμως και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, όπως φυσικά και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές (Δημήτρης Εξωμανίδης, Αθανάσιος Κιούρκος, Παναγιώτης Χατζηπολυχρόνης, Γιώργος Σεμερτζόγλου, Νίκος Σιδηρόπουλος) ο βετεράνος μπασκετμπολίστας του Αιγάλεω Γιάννης Γκολφινόπουλος με το γιο του Χρήστο, νεαρά μέλη ποδοσφαιρικών Ακαδημιών κ.α. 

Στην αρχή της βραδιάς προβλήθηκε οπτικοακουστικό απόσπασμα (βίντεο) από την αγωνιστική και όχι μόνο καριέρα του Μίμη Δομάζου η οποία ξεπέρασε τα 20 χρόνια (1959 – 1980) σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ στο τέλος προσφέρθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά στους παριστάμενους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...