Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ο "θρύλος" επιστρέφει !!!

Επιστρέφει ο Roy Race
(σχέδιο: David Sque)
Ευχάριστα νέα για τους ανά τον κόσμο λάτρεις του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα των εικονογραφημένων ιστοριών με θέμα το ποδόσφαιρο. Όπως πρόσφατα έγραψε η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" στον διαδικτυακό της τόπο, οι υπεύθυνοι της εκδοτικής εταιρείας "Rebellion"της Οξφόρδης, που έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα πολλών γνωστών περιοδικών και χαρακτήρων ("2000AD", "Judge Dredd" κ.α.) αποφάσισαν να επαναφέρουν στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού τις ιστορίες της εμβληματικής σειράς "Roy of the Rovers", καθώς ο πρωταγωνιστικός ήρωας (Roy Race) θεωρείται σαν η πλέον αναγνωρίσιμη μορφή της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας της "9ης Τέχνης" (comics).



Οι περιπέτειες του "κανονιέρη" αρχηγού της "Melchester Rovers" εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1954 μέσω του εβδομαδιαίου περιοδικού "Tiger". Είκοσι δύο χρόνια μετά (Σεπτέμβριος 1976) ο Ρόυ και η παρέα του απέκτησαν το αυτόνομο έντυπό τους ("Roy of the Rovers") και γνώρισαν μια πρωτοφανή απήχηση, κερδίζοντας παγκόσμια δημοφιλία, αφού το περιοδικό έφτασε να κυκλοφορεί σε περισσότερες από δέκα άλλες χώρες, εκτός Ηνωμένου Βασιλείου!  Ωστόσο, εδώ και 16 χρόνια, μετά το κλείσιμο του μηνιαίου περιοδικού "Match of the Day" (2001) η ιστορία δεν έχει δημοσιευθεί ξανά σε οποιοδήποτε έντυπο.

Φαίνεται, ότι, οι συνθήκες ωρίμασαν πλέον και οι εκδότες σχεδιάζουν την πανηγυρική επιστροφή του ήρωα, η οποία θα καλύψει τουλάχιστον τρεις πλήρεις περιόδους, με έναρξη από την επόμενη εκδοτική σεζόν (2018 - 19). Σχεδιάζεται να κυκλοφορήσουν μια σειρά από graphic novel, αλλά και περιοδικά, τα οποία θα απευθύνονται τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους αναγνώστες, με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάδοση των εντύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...