Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Χρόνια πολλά, Μίκυ Μάους !!!

Στις 18 Νοεμβρίου του 1928 προβλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η μικρού μήκους, ασπρόμαυρη ταινία (κινουμένων σχεδίων) με τίτλο «Το Ατμόπλοιο του Γουίλι» Steamboat Willie») σε σκηνοθεσία των Γουόλτ Ντίσνεϊ (1901 - 1966) και Ubee Eert Iwerks (1901 – 1971). Ήταν η πρώτη στα χρονικά ταινία του είδους της που παίχθηκε με πλήρως συγχρονισμένο ήχο και είχε για πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες τους πασίγνωστους σε όλο τον κόσμο έκτοτε, Μίκυ και Μίνυ Μάους

Παρά το γεγονός ότι οι δυο αυτοί χαρακτήρες είχαν εμφανισθεί στη μεγάλη οθόνη και άλλες δυο φορές πριν, εντούτοις η 18η Νοεμβρίου του 1928 θεωρήθηκε από την εταιρία Walt Disney σαν η γενέθλια μέρα του Μίκυ. 


Παραγωγός του έργου, το οποίο πέτυχε να αναδειχθεί στο πιο δημοφιλές καρτούν της εποχής, ήταν η εταιρία «Celebrity». Η ταινία παρωδεί το έργο του σπουδαίου κωμικού Buster Keaton (1895 - 1966) με τίτλο «Steamboat Bill, Jr.» του ίδιου έτους και είναι χαρακτηριστικό πως όλους τους διαλόγους της εκφώνησε ο ίδιος ο Ντίσνεϊ. Το «Steamboat Willie»πέρασε στην ιστορία όχι μόνο διότι είχε ως πρωταγωνιστή του το πιο διάσημο ποντίκι του κόσμου, αλλά και για την τεχνολογική του πρωτοπορία. 

Το 1994 ψηφίστηκε από τους σχετιζόμενους με την παραγωγή κινουμένων σχεδίων στη 13η θέση των 50 μεγαλύτερων ταινιών του είδους αυτού, όλων των εποχών και η ψηφοφορία δημοσιεύτηκε σε επίτομη έκδοση. 

Το 1998 το φιλμ επιλέχθηκε να εισαχθεί στην Εθνική Λίστα Ταινιών των ΗΠΑ, σαν ιστορικά και αισθητικά σημαντικό, με συμβολή στη διαμόρφωση της πολιτιστικής τους κουλτούρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...