Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η 1η εκτός έδρας νίκη !

Φωτό: Evrytaniasport
Ο Αστέρας Ιτέας (η δεύτερη ομάδα της καρδιάς μας) πέτυχε χθες την πρώτη του νίκη στα χρονικά εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα της (ερασιτεχνικής) Γ΄ Εθνικής, όπου μετέχει φέτος, αγωνιζόμενος στον 4ο όμιλο της κατηγορίας. Η ομάδα του Κώστα Λίβα πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το Καρπενήσι, επικρατώντας του τοπικού "Α.Π.Ο.Κ. το Βελούχι" με σκορ 3-1 (ημίχρονο 2-0).



Σκόρερ του Αστέρα αναδείχθηκαν ο Τζο Σεΐτι (2 γκολ, στο 28' και το 54') κι ο Χρήστος Αλεξίου (45'). Για τους γηπεδούχους μείωσε με πέναλτι ο Κακκάβας στο 64ο λεπτό. Να σημειωθεί πως, ο -Φθιωτός στην καταγωγή- Γιάννης Αντωνίου του Αστέρα απώλεσε 2 πέναλτι (στο 14' άουτ και στο 52' απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας). "Ντεμπούτο" στην ομάδα της Ιτιάς έκανε ο έμπειρος γκολκίπερ Παναγιώτης Πάππος ο οποίος μάλιστα είχε πρωτο-παίξει μπάλα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα πριν από αρκετά χρόνια, με τον Αστέρα.

Αστέρας Ιτέας: Πάππος, Αρκουμάνης (81' Βάσος), Αντωνόπουλος, Ζαννιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος (71' Δαμιανός), Χαραλαμπίδης (86' Γκούρας), Αλεξίου, Αντωνίου, Σεΐτι (76' Χαλαστάνης).

Ο Α.Σ. Αστέρας Ιτέας είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ιτέας Φωκίδας, που ιδρύθηκε το 1936. Τα χρώματά του είναι το κυανό, το λευκό και το ερυθρό και σήμα του ένα ακτινωτό άστρο. Πρόγονος του Αστέρα υπήρξε η Ένωσις Ιτέας, που προϋπήρχε από την αρχή της δεκαετίας του '30. Από την ίδρυσή του μέχρι και την περίοδο 1984-85 ο Αστέρας μετείχε στην Ένωση Φθιωτιδοφωκίδας. Μάλιστα στην αρχή δεν διέθετε δικό του γήπεδο και οι αγώνες της ομάδας έως και τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 δίνονταν στη γειτονική Κίρρα. 

Εκτός από μια τριετία που έπαιξε στην Α΄τοπική κατηγορία (1963-1965), το υπόλοιπο διάστημα έως και το 1975 βρισκόταν στις χαμηλότερες κατηγορίες. Εκείνη τη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο σε όμιλο της Β΄ Κατηγορίας και πήρε την άνοδο αλλά η μετέπειτα πορεία του ήταν μετριότατη, με εξαίρεση τη σεζόν 1978-79, που κατετάγη 7ος. Το 1980 υποβιβάσθηκε ξανά αλλά επανήλθε άμεσα και έκτοτε δεν έλειψε από την Α΄ Κατηγορία, με αποκορύφωμα τις δυο δεύτερες θέσεις που πήρε το 1984 στον τότε Β΄ Όμιλο και το 1985 στο Νότιο Όμιλο. Στη σημερινή του έδρα, το δημοτικό γήπεδο που περιλαμβάνεται μεταξύ των εγκαταστάσεων αθλητικού κέντρου (μαζί με κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο) στην είσοδο της πόλης ο Αστέρας μεταστεγάσθηκε στα 1999, αφού προηγουμένως χρησιμοποιούσε το (εγκαταλελειμένο έκτοτε) παραλιακό γήπεδο, στην τοποθεσία "γαλλικοί μώλοι".
Μετά από τη δημιουργία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας (1984), ο Αστέρας αναδείχθηκε (μαζί με το Φωκικό) σαν μια από τις δύο κορυφαίες ομάδες του Νομού. Η σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας καταγράφηκε την αγωνιστική περίοδο 2007-08, όταν κατετάγη δεύτερη στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής, έχοντας πρόεδρο τον Αγησίλαο (Άγη) Πασαλιμανιώτη. Ακόμη, μια δεκαετία πριν (1997-98), ο Αστέρας ήταν 6ος στην ίδια κατηγορία, έχοντας αντιμέτωπες στον όμιλο όπου μετείχε τις ομάδες της Ε.Π.Σ. Πειραιώς. Προπονητής του εκείνη τη σεζόν ήταν ο Κώστας Καραμπελούσης, ενώ στον προεδρικό θώκο βρισκόταν ο Νίκος Γιογάκης Μέχρι και τις αρχές του Μαΐου του 2016 πρόεδρος της ομάδας ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της, Χρήστος Γερεντές. Την περίοδο 2015-16 προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός Κώστας Λίβας. 
Με τον τελευταίο στην τεχνική ηγεσία, ο Αστέρας αναδείχθηκε για 12η φορά στην ιστορία του, πρωταθλητής Φωκίδας, ωστόσο απέτυχε να προαχθεί στην ανώτερη κατηγορία, μέσω των αγώνων μπαράζ. Την περίοδο 2016-17 πήρε μέρος ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα Α΄ Φωκίδας διεκδικώντας και πάλι τον τίτλο και (αυτή τη φορά) την απευθείας άνοδο στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική κατηγορία, την οποία κατέκτησε μαθηματικά τρεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Την τρέχουσα περίοδο (2017-18) ο Αστέρας αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική κατηγορία (4ος όμιλος), έχοντας προπονητή τον Κώστα Λίβα και νέο πρόεδρο τον Πέτρο Μαντούβαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...