Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

'Έφυγε" χθες ο Θανάσης Χριστοφόρου...

Πέθανε χθες στα 70 του χρόνια (γεννημένος στη Βοστώνη των ΗΠΑ, το 1946) ο παλαιός μπασκετμπολίστας και πρώην προπονητής καλαθοσφαίρισης Θανάσης Χριστοφόρου, νικημένος απ΄την επάρατη νόσο. Ο Χριστοφόρου αποτέλεσε εμβληματική μορφή για το μπάσκετ της Δυτικής Αθήνας, κυρίως ως τεχνικός του Γ.Σ Περιστερίου επί μια ολόκληρη 7ετία (1978/79 -1984/85) όταν και ανέδειξε μια πλειάδα ταλαντούχων αθλητών. Μάλιστα η ομάδα του αγωνιζόταν τότε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω (σήμερα "Σταύρος Βενέτης"), με συνέπεια η φυσιογνωμία του να είναι ιδιαίτερα οικεία στους Αιγαλιώτες φίλους του αθλήματος.

Ως αφιέρωμα στη μνήμη του, αναρτήσαμε πριν λίγες ώρες στη ΒΠ, το παρακάτω λήμμα:Ο Θανάσης Χριστοφόρου (Μπέβερλι, Βοστώνη, ΗΠΑ, 1946[1] - 2017) ήταν ΕλληνοΑμερικανός πρώην διεθνής αθλητής καλαθοσφαίρισης και προπονητής[2]. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του '40 και ήρθε ακολούθως (τέλη δεκαετίας του ’60) μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα, όπου αγωνίσθηκε στις ομάδες ΑΕΚ, Μαρούσι, Δάφνη, Πανελλήνιο, Περιστέρι, ενώ είχε 43 εμφανίσεις με την Εθνική Ομάδα, με την οποία μάλιστα πήρε μέρος στα Τελικά του Ευρωμπάσκετ 1969. Τον ίδιο χρόνο, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ. Ωστόσο, η ΦΙΜΠΑ, με απόφασή της λίγα χρόνια αργότερα (βλέπε φύλλο "Αθλητικής Ηχούς" της 2 Μαΐου 1975) δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί ξανά στην ελληνική Εθνική Ομάδα, με το αιτιολογικό πως ήταν Ελληνοαμερικανός. Σαν προπονητής δούλεψε σε ΑΕΚ (1971[3]), Μαρούσι (οδηγώντας το στην 5η θέση της Α’ Εθνικής το 1978), Γ.Σ. Περιστερίου (αρχικά έως και το 1982 σαν παίκτης-προπονητής, το οποίο ανέβασε στην Α΄ Εθνική και μετά υπήρξε πρώτος τεχνικός του έως το 1985). Μαζί με τους συνεργάτες του όπως ο Δημήτρης Παπαχατζής[4] έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της μεγάλης όμαδας του Περιστερίου και ανέδειξε αθλητές όπως οι Φίλιππος Κότσης, Παύλος Αραποστάθης, Θανάσης Σβεντζούρης, Αργύρης Πεδουλάκης, Κουτσουφλάκης, Πρισκομάτης, Γιώργος Αγιασωτέλης, Κομματάς, αλλά και τους μεταγενέστερους Τσαγκόπουλο, Κασουρίδη, Τζιάλα, Γρυλιωνάκη, Μυλωνά, Κατή, Φάσουρα και Κορωνιό[5]. Το 1985 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανελληνίου. Από το 1972 έως και το 2012 ήταν επικεφαλής αθλητικού οργανισμού ιδιωτικού εκπαιδευτήριου στην Ελλάδα. Πέθανε στη Βοστώνη στις 6 Μαρτίου 2017, από καρκίνο[6].

Παραπομπές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομη ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

( του Νίκου Δ. – Θ. Νικολαΐδη ) Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η εκθαμβωτική διοργάνωση του ετήσιου διεθνούς κινηματογραφικού φεστι...