Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Χρόνια πολλά Γιώργο (σήμερα 53 ετών)

Ο αγαπητός σε όλους, "Καλαμάτας"
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος (γεν. Καλαμάτα, 27 Ιανουαρίου 1964) είναι Έλληνας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, που αγωνιζόταν σε όλες τις θέσεις της άμυνας, αλλά και σε εκείνη του ανασταλτικού μέσου.
Ξεκίνησε από την εφηβική ομάδα του Αιγάλεω, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, περιόδου 1980-81.


Με την ομάδα του «Σίτι» έπαιξε για 6 συνεχείς χρονιές (σε Β’ και Α’ Εθνική) και το Δεκέμβριο του 1986 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στον Απόλλωνα της Αθήνας.


Στο σύλλογο της Ριζούπολης έκανε σπουδαία πορεία τα επόμενα τρία χρόνια, όμως ένας παλιός τραυματισμός στη μέση τον ανάγκασε να τερματίσει πρόωρα την επαγελματική του καριέρα το 1990, με τη φανέλα του Ατρομήτου Αθ. Σε ερασιτεχνικό επίπεδο ωστόσο, αγωνίσθηκε στη συνέχεια στον Θεμιστοκλή (του οποίου σήμερα είναι προπονητής) και στο Ζέφυρο Αιγάλεω, έως και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Είχε το προσωνύμιο «Καλαμάτας», λόγω της καταγωγής του. Με τη σύζυγό του έχουν αποκτήσει δυο γιους που έγιναν επίσης επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αμφότεροι μάλιστα (ο -πτυχιούχος γυμναστής των ΤΕΦΑΑ πλέον- Κώστας και ο Παναγιώτης) αγωνίσθηκαν (κατά καιρούς) με τα χρώματα του Αιγάλεω (ο δεύτερος έως και πέρσι, ενώ ο πρώτος μετείχε στο τεχνικό δυναμικό).

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής του Δημοτικού Σταδίου Αιγάλεω "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης", ενώ έχει διατελέσει και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αιγάλεω ΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντίο, Αλέκο Κοτσάκη

Ο Αλέκος Κοτσάκης με τον κουνιάδο του και πρόεδρο του Αιγάλεω, Γιάννη Παλτόγλου στο "Ι.Λ.Ο.Α" (14-6-2017) Πίσω διακρίνονται οι αεί...