Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Χρόνια πολλά Λευτέρη Πουπάκη (σήμερα 70 ετών)


Ο Πουπάκης σε στιγμιότυπο από αγώνα ΟΣΦΠ - ΟΦΗ

Ο Λευτέρης Πουπάκης είναι πρώην ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1946. Αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα.
Ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα του Φοίβου Νέου Κόσμου και σε ηλικία 21 ετών αποκτήθηκε από το Αιγάλεω. Το καλοκαίρι του 1973 μετεγγράφηκε μαζί με τον Μπάμπη Σταυρόπουλο (επίσης ποδοσφαιριστή της Αθηναϊκής ομάδας) στον Ολυμπιακό.
Στο σύλλογο του Πειραιά αποτέλεσε "δίδυμο" τερματοφυλάκων μαζί με τον Παναγιώτη Κελεσίδη, έως το 1978 οπότε υπέγραψε στον ΟΦΗ.


Το 1981 τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός όμως μετά από ένα χρόνο το 1982 επέστρεψε στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη σεζόν 1982 - 1983, ως αναπληρωματικός του Νίκου Σαργκάνη. Είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στα χρονικά που ο Ολυμπιακός αγοράζει από τον ΠΑΟ!

Την περίοδο 1984-85 αγωνίσθηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, όπου και έκλεισε την πολυετή του καριέρα σε ηλικία 40 ετών!
Από τις 7 Απριλίου 1971 ο Λευτέρης Πουπάκης υπήρξε διεθνής 6 φορές με την Εθνική ομάδα και ήταν μέλος της ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία την περίοδο όπου αγωνιζόταν στον ΟΦΗ.
Επίσης, αγωνίστηκε με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 1968 και με την εθνική ενόπλων πήρε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1972.

Από το 2001 ο Λευτέρης Πουπάκης είναι προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Εργοτέλη.

(Πηγή: Ελληνική Βικιπαίδεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σύντομη ιστορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

( του Νίκου Δ. – Θ. Νικολαΐδη ) Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η εκθαμβωτική διοργάνωση του ετήσιου διεθνούς κινηματογραφικού φεστι...