Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα 1869: Εκδίδεται το σπουδαιότερο έργο του Βερν

Σαν σήμερα στις 24 Δεκεμβρίου του 1869  εκδίδεται το περίφημο μυθιστόρημα του Γάλλου λογοτέχνη Ιούλιου Βερν (1828 - 1905) με τίτλο "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". Πρόκειται για ένα φανταστικό, φουτουριστικό έργο, αφού ουσιαστικά, σε αυτό ο Βερν προβλέπει την εφεύρεση των υποβρυχίων του 20ου αιώνα, των υποθαλάσσιων οπλικών συστημάτων, του σκάφανδρου κλπ.Σύμφωνα με το σενάριο του πονήματος, ένας μυστηριώδης πλοίαρχος, αηδιασμένος με τους πολέμους των Ευρωπαϊκών κρατών καταφεύγει με το σκάφος του (που εμφαντικά ονομάζει "Ναυτίλο") στα βάθη των ωκεανών προστατεύοντας τη θαλάσσια ζωή και εκδικούμενος όσους τον έβλαψαν. Λίγα χρόνια μετά (1874) ο Βερν θα παρουσιάσει και τη συνέχεια της ιστορίας του "Πλοιάρχου Νέμο", στο νέο του μυθιστόρημα "Η Μυστηριώδης Νήσος". Και στα δυο του αυτά έργα, ο συγγραφέας θίγει ευαίσθητα θέματα της εποχής του, διεγείροντας συνειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...