Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συγκλονιστικός αγώνας βετεράνων Προοδευτικής – Αιγάλεω (4 – 3)



Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής και του Αιγάλεω («ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.») στον μεταξύ τους χθεσινοβραδινό αγώνα του γηπέδου της Νίκαιας. Στο πρώτο μέρος (διάρκειας 40΄) κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι, που με υπέροχα τέρματα των Τζανουδάκη και Καρασμάνογλου πήραν σαφές προβάδισμα στο σκορ (2-0). Στην επανάληψη οι «βυσσινί» του Κορυδαλλού με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν την κατάσταση και τελικά επικράτησαν (4-3) χάρις σε τέσσερα αλλεπάλληλα γκολ του ασταμάτητου Σιδηρόπουλου. Για το «Σίτι» πάντως, σκόραρε με την εκπνοή της αναμέτρησης ο Καρασμάνογλου και πάλι, από σέντρα του Κυριακού. Διαιτήτευσε με άριστο τρόπο -και δίχως βοηθούς- ο Χρήστος Τσικόπουλος.

Από πλευράς Προοδευτικής ο Χρήστος Ξανθόπουλος ξεκίνησε με τους Φίλιππο Μπαχατούρα, Βασίλη Ιωαννίδη, Τάσο Τζαβάρα, Γιώργο Προβατά, Στέφανο Αταγιάν, Γιάννη Φουράκη, Τάσο Καθάριο, Γιώργο Μπαϊράμογλου, Βασίλη Ξανθόπουλο, Μάκη Σιδηρόπουλο και Κυριάκο Κουμεντάκο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Δημήτρης Μητρογιάννης, Στράτος Γιαννούλος, Κώστας Μαυρίδης, Κώστας Παπαχρόνης, Νίκος Δασκαλάκης, Μανώλης Πράσινος, Σωτήρης Τσαγκαβέλης, Βλαδίμηρος Κοπανίδης, Παναγιώτης Γιαννενάκης και Αντώνης Θεολόγου.

Για το Αιγάλεω άρχισαν οι Κώστας Λαλιώτης, Γιάννης Νταγκίνης, Σπύρος Τσίλης, Τάσος Τσιάκας, Ηλίας Συνοδινός, Τάκης Κατσικογιάννης, Κώστας Μπρέχας, Παντελής Τζανουδάκης, Θοδωρής Τεργιάκης, Δημήτρης Τσιαμπουρής και Κώστας Καρασμάνογλου. Στην επανάληψη πέρασαν στον αγώνα οι Κώστας Βαμβακούσης, Άρης Βασιλειάδης, Γιώργος Πλασκασοβίτης, Τάκης Τσαλαμάγκας, Κώστας Κυριακού, Δημήτρης Τοπάλης κι ο Προβατάς που άλλαξε «στρατόπεδο», καθώς έχει αγωνισθεί και στους δυο συλλόγους όπως άλλωστε και οι Μητρογιάννης, Θεολόγου, Β. Ξανθόπουλος, Τσαγκαβέλης. Το «παρών» έδωσαν χωρίς να αγωνισθούν οι Γιάννης Σάμιος, Κωνσταντίνος Σίνος, ο προπονητής Χρήστος Καλογήρου και ο Γιώργος Ντούσκος.

Τη φιλική συνάντηση παρακολούθησαν αρκετοί παλαίμαχοι παίκτες των δύο συλλόγων και συγκεκριμένα οι Σταύρος Νικολακάκος, Σταμάτης Βουρδαμής, Γιώργος Σκριβάνος, Κώστας Βαφειάδης, Χρήστος Κολέμπας, Γιάννης Δρακωνάκης, Αθανάσιος Κιούρκος, Δημήτρης Πηγαδίτης, ο τεχνικός Σούλης Παπαδόπουλος, ο βετεράνος τερματοφύλακας του Εθνικού Πειραιά Άρης Μακρυωνίτης και η γλυκύτατη έφορος του αντρικού τμήματος της Προοδευτικής Τζένη Διβάρη.

Συγκίνηση προκάλεσε στους παριστάμενους η είδηση της απώλειας του Τζανή Μόνου (παλαίμαχου ποδοσφαιριστή των ΠΑΟ, Εθνικού Αστέρα, Κορίνθου, ΕΑΡ, Αθηναϊκού, Καλλιθέας, Δόξας Βύρωνα και άλλων ομάδων) ο οποίος «έφυγε» νικημένος σε ηλικία μόλις 49 ετών απ’ την επάρατη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...