Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Παλαίμαχοι Αστέρα Ιτέας - "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π." (Αιγάλεω Α.Ο.) 5-3

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η  συνάντηση παλαιμάχων που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο Δημοτικό Γήπεδο Ιτέας, μεταξύ του συλλόγου βετεράνων ποδοσφαιριστών του τοπικού Αστέρα και του αντίστοιχου Συνδέσμου παλαιμάχων του Αιγάλεω. Το παιχνίδι ήταν γεμάτο με πλούσιες φάσεις και πολλές εναλλαγές μπροστά στις δυο εστίες, όπου παρά τη σχεδόν αφόρητη ζέστη που επικράτησε, οι παίκτες των δυο ιστορικών συλλόγων (που φέτος συμπληρώνουν 80 και 70 χρόνια ζωής αντίστοιχα) απέδειξαν ότι κάθε άλλο παρά έχουν λησμονήσει την τέχνη τους και προσέφεραν πλούσιο θέαμα, αλλά και γκολ (τελικό σκορ 5-3 υπέρ των γηπεδούχων).



Τάκης Τσαλαμάγκας-Διαμαντής Ιορδάνου
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι βετεράνοι του Αιγάλεω βράβευσαν τον προπονητή και παλαιό διεθνή Αλέκο Ιορδάνου για τη μεγάλη του προσφορά στην ομάδα κατά τη διετία 1969 - 1971 αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του κατασυγκινημένου Ιορδάνου, ο γιος του Διαμαντής.

Το "φιλμ" του αγώνα

Παίχθηκαν δυο 40λεπτα ημίχρονα και τα τέρματα σημειώθηκαν ως εξής: Στο 5ο λεπτό ο Κώστας Ζαμπέτας έκανε από δεξιά μια τραβέρσα στην περιοχή των Ιτιωτών, εκεί που πετάχθηκε ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης κερδίζοντας τη μπάλα και αφού πέρασε με προσποίηση το γκολκίπερ Βασίλη Παλυβίδα, άνοιξε το σκορ (0-1)

Έξι λεπτά αργότερα (11') ο Μιχάλης Τσακίρης σέντραρε υπέροχα από δεξιά και ο Δημήτρης Ντάσκας επωφελήθηκε ενός μπερδέματος μέσα στην περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα του Πάνου Βένιου. Δεν πέρασαν πέντε λεπτά (16΄) και πάλι ο Ντάσκας, αυτή τη φορά με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα Ιτέας. Όμως στο 30ο λεπτό ξανά ο Κολοκοτρώνης από πλάγια αριστερά και κοντά στο κάθετο δοκάρι βρήκε τον τρόπο να περάσει τη μπάλα "μέσα από την τρύπα της βελόνας" ισοφαρίζοντας σε 2-2, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος.

Παλαίμαχοι Ιτέας
Στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές και ο Αστέρας πέτυχε αρχικά να ισοφαρίσει με το Θανάση  Ελμακλή (20ο λεπτό) το γκολ που σημείωσε πρώτος ο Ζαμπέτας (3-2 στο 14ο λεπτό). Και ενώ ο Κολοκοτρώνης είχε βολίδα στο οριζόντιο δοκάρι (22') εν συνεχεία ο Αστέρας πέτυχε δυο ακόμη γκολ με τους Δελή (ατομική ενέργεια στο 30΄) και Ελμακλή (κεφαλιά στο 35') κερδίζοντας το παιχνίδι.

Οι Παλαίμαχοι του Αστέρα Ιτέας ξεκίνησαν με τους Παλυβίδα, Παναγιώτη Μανέτα, Κώστα Καραμπελούση, Διαμαντή Ιορδάνου, Λουκά Χλεμπογιάννη, Ηλία Θεοδοσάκη, Νίκο Γρίβα, Τσακίρη, Δημήτρη Καρανάσο, Παναγιώτη Καστανόπουλο και Ντάσκα, ενώ στο β΄ μέρος έπαιξαν και οι Κώστας Καραγιάννης (πρόεδρος των βετεράνων του Αστέρα Ιτέας), Γιάννης Χλεμπογιάννης, Ελμακλής, Ανδρέας Καρανάσος, Κώστας Φραγκούλης, Χρήστος Γερεντές, Δελής και το παρών έδωσαν οι Γιάννης Κουκούσης (που εκτέλεσε χρέη προπονητή), Γιάννης Λύτρας, Γιώργος Φρούζας, Παύλος Γεωργιάδης, Ζαχαρίας Ηλιόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ Φωκίδας Σάκης Παπαδόπουλος.

Βετεράνοι Αιγάλεω Α.Ο. ("ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.")
Ο "ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π." άρχισε με τους Βένιο, Γιάννη Νταγκίνη, Φραγκίσκο Μαρτίνο (15' Μιχάλη Παπαδάκη), Σπύρο Τσίλη, Ηλία Συνοδινό (προπονητής), Τάκη Κατσικογιάννη (πρόεδρος των παλαιμάχων του "Σίτι"), Τάκη Τσαλαμάγκα, Κώστα Μπρέχα, Ζαμπέτα, Κολοκοτρώνη, Γιώργο Πλασκασοβίτη (Στο β΄μέρος αγωνίσθηκαν και οι Γιάννης Σάμιος, Άρης Βασιλειάδης, Δημήτρης Τοπάλης, Παναγιώτης Ντάσης, Κωνσταντίνος Σίνος) Παρόντες και οι Σπύρος Λαγκαδίτης, Αθανάσιος Κιούρκος, Εμμανουήλ Σπυρέας, Διονύσης Γιατράς, Γεώργιος Κανάρης και ο αθλητικογράφος Χρήστος Κωνσταντακόπουλος που έκανε το ρεπορτάζ για την εφημερίδα "Φως των Σπορ"

Κώστας Καραγιάννης - Παναγιώτης Κατσικογιάννης
(Οι δυο πρόεδροι)


Οι δυο ομάδες με το διαιτητή

Διαιτήτευσαν με απόλυτη επιτυχία ο Αντώνης Κατσαρέλης και οι βοηθοί του Γιώργος Βαρζακάνος - Σπύρος Οικονόμου.
Στο "Διογένη"
Μετά τον αγώνα η διοίκηση των βετεράνων του Αστέρα Ιτέας παρέθεσε γεύμα στους συναδέλφους της του Αιγάλεω στην παραλιακή ταβέρνα "Διογένης" της γειτονικής Κίρρας, ενώ ο Σοφοκλής Ρουμελιώτης τον οποίο οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω ευχαριστούν θερμά, προσέφερε τα υπέροχα γλυκά του απ' το Ζαχαροπλαστείο "Αρχοντικόν" της Ιτέας.

Κ. Καραγιάννης, Π. Τσαλαμάγκας, Ι. Νταγκίνης,
Δ. Γιατράς, Φρ. Μαρτίνος


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, Αθλητών, Παραγόντων Αιγάλεω Α.Ο. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τη διοίκηση των παλαιμάχων του Αστέρα Ιτέας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Κώστα Καραγιάννη για την εγκάρδια φιλοξενία και υπόσχεται να την ανταποδώσει με την ίδια αβρότητα στο Αιγάλεω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...