Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Παπαστράτειο: Όταν ο χρόνος σταμάτησε!


Φέτος η ομάδα μπάσκετ του Αιγάλεω Α.Ο. συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑ, εκεί όπου στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 γνώρισε στιγμές δόξας, αλλά και σελίδες απογοήτευσης. Μια από τις τελευταίες «γράφτηκε» στις 12 Δεκεμβρίου του 1983 στο κλειστό γήπεδο «Παπαστράτειο» (την παλιά έδρα του Ολυμπιακού στον Πειραιά) κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του «Σίτι» με το γηπεδούχο Πορφύρα. Το Αιγάλεω είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά, διεκδικώντας με αξιώσεις την επιστροφή του στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Ένα επιπλέον γεγονός που ενίσχυε την κυανόλευκη αισιοδοξία ήταν η παρουσία του Άρη Ραφτόπουλου στον «πάγκο» της ομάδας όπως και το ότι εκείνη τη χρονιά τα εισιτήρια ανόδου ήταν τρία, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλη σεζόν.

Βρισκόμαστε στη 10η αγωνιστική με τον Πορφύρα να είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον πρωτοπόρο Ηλυσιακό (που τότε διοικούσε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Ρογκαβόπουλος) και το Αιγάλεω στην 3η θέση. Το παιχνίδι κύλησε με πλήρη υπεροχή του «Σίτι» και οι εκατοντάδες οπαδοί του παραληρούσαν στις εξέδρες με τη διαφορά να έχει εξακοντιστεί στους 14 πόντους, 2 λεπτά και 16 δεύτερα προ της λήξης. Ωστόσο, τα συνεχή φάουλ με τα οποία χρεώνονταν οι αθλητές του Αιγάλεω από τους διαιτητές Γιοχαλή – Δρακόπουλο προκάλεσαν αλλεπάλληλες αποβολές, με αποτέλεσμα το «Σίτι» τελικα΄να μείνει με 4 παίκτες στο παρκέ και ο Πορφύρας να ισοφαρίσει σε 70-70 λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή!
Στην τελευταία Αιγαλιώτικη επίθεση ο «ρούκι» Νίκος Χαραλαμπόπουλος κόπηκε αντικανονικά στον αέρα από τρεις αντιπάλους του ενώ επιχειρούσε «λέι – απ» και οι διαιτητές δεν σφύριξαν τίποτα!!! Αργότερα, δήλωσαν προκλητικά ότι ο ένας περίμενε τον άλλον να υποδείξει την ποινή!!! Οι φίλαθλοι του Αιγάλεω, σε κατάσταση υστερίας, εισέδυσαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησε χάος!!! Το ματς διακόπηκε σε βάρος του Αιγάλεω, η ομάδα μηδενίσθηκε και επιπλέον της αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί, έδωσε δε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια της σε ουδέτερες έδρες, ενώ οι διαιτητές «το κράτησαν μανιάτικο» (καθώς οι δυο συνάδελφοί τους δέχθηκαν πολλές «ψιλές») κηρύσσοντας πολύμηνη αποχή από τα παιχνίδια της ομάδας...
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Αιγαλιώτη αθλητικογράφου κ. Τάκη Βρανά, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αθλητική Ηχώ" της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου του 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...