Η Οδοντιατρική Σχολή Πρωταθλήτρια!

Τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Οδοντιατρικής Σχολής της Αθήνας, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα της σεζόν 1987-88. Το στιγμιότυπο έχει ληφθεί ακριβώς μετά από τη βράβευσή τους, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Γιόρτασαν οι παλαίμαχοι του Αιγάλεω!

Παντελής Τζανουδάκης, Τάκης Μαρκόπουλος, Σπύρος
Λαγκαδίτης, Φραγκίσκος Μαρτίνος.
Μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, έκοψαν την Παρασκευή 6 Μαρτίου την πίτα τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω Α.Ο. στην οικογενειακή ταβέρνα «Λευτέρης» της Άνω Αγίας Βαρβάρας. Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» είχε φροντίσει στα τραπέζια των πολλών προσκεκλημένων (δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα) να υπάρχουν πλούσια εδέσματα, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε και ζωντανή μουσική από τριμελή ορχήστρα (τραγουδίστρια και δυο οργανοπαίκτες) η οποία ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο γνωστές επιτυχίες.
Όλοι έφαγαν, ήπιαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους ενθυμούμενοι ευχάριστες στιγμές και ευτράπελα στιγμιότυπα από το νοσταλγικό παρελθόν της ομάδας, τα χρόνια που μεσουρανούσε στα γήπεδα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. Εκτός όμως από την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναγιγνώσκοντας παράλληλα τον απολογισμό δράσης της τελευταίας διετίας (όπου δεσπόζουσα θέση είχαν οι ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες πρωτοβουλίες) υπήρξαν και τέσσερις τιμητικές βραβεύσεις.


Καλαίσθητες πλακέτες με την ευγνωμοσύνη των βετεράνων παρέλαβαν λοιπόν ο  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου Ευάγγελος Γρίμμας (που τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα), ο πρώην δήμαρχος και παράγων του συλλόγου Γιάννης Μυστακόπουλος (τον οποίο βράβευσε ο παλαίμαχος άσσος του «Σίτι» Τάκης Μαρκόπουλος), ο παλαιός φυσιοθεραπευτής του σωματείου Γιάννης Παρίδης (δια χειρός του βετεράνου Άρη Δαμιανίδη) και ο συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης στον οποίο την απονομή έκανε ο πρώην διεθνής κυνηγός Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Όλοι ευχήθηκαν καλή χρονιά στη διοίκηση των παλαιμάχων και εξέφρασαν την ελπίδα η τελευταία να συνεχίσει την αξιολογότατη προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο, στην κατεύθυνση που έχουν χαράξει τα τελευταία είκοσι χρόνια, από το 1995 που ιδρύθηκε ο «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» μέχρι σήμερα, πρωταγωνιστώντας σε ανθρωπιστικό, κυρίως, έργο.

Ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν πολλά δώρα, προσφορές των χορηγών της βραδιάς. Το «παρών» έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο πρόεδρος Τάκης Κατσικογιάννης καθώς και  οι Γιάννης Νταγκίνης (που ήταν η ψυχή της εκδήλωσης), Κώστας Μπρέχας (που παρουσίασε το πρόγραμμα), Ηλίας Συνοδινός, Δημήτρης Τσιαμπουρής, Γιάννης Σάμιος, Παντελής Τζανουδάκης, Τάκης Τσαλαμάγκας, Φραγκίσκος Μαρτίνος και ο πρώην γραμματέας Δημ. Παπαϊωάννου.

Παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αθηνών Στέλιος Σαρρηδημητρίου, εκ μέρους των βετεράνων του Ακράτητου ο Γιάννης Θειακούλης, της Δόξας Πειραιώς ο Γιώργος Γκαμάνης, του Ηρακλή Νικαίας ο Κανέλλος Τσίρμπας, του Περαμαϊκού ο Σταύρος Μπάκας και του Κερατσινίου ο Παναγιώτης Παπανικολάου. Από τον Αιγάλεω Α.Ο. ήσαν ο γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Τάκης Μανδραφλής, ο αρχηγός της ομάδας Πάντος Τζανετάκος, ο προπονητής Ακαδημιών Κώστας Κατσαρός και εκπρόσωποι της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος (Δεμαρτίνος, Μαξακούλης, Τρίτος).

Εκ μέρους του Α.Π.Ο. Ιεράπολης προσκεκλημένοι ήσαν ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηκώστας και ο γραμματέας Ιωάννης Τζώρτζης. Πλην του δημάρχου, τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Μάκης Ζάχαρης, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε ο δημ. σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος του «Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω» Γιάννης Περράκης, ο δημ. σύμβουλος Στ. Τασιόπουλος κ.α.

Διακρίναμε επίσης, τον προπονητή Χρήστο Καλογήρου, τον δημοσιογράφο του «Φωτός των Σπορ» Χρήστο Κωνσταντακόπουλο, τον γνωστό φωτορεπόρτερ Νικόλαο Ρούσσο, τον αθλητικογράφο Κώστα Αλεξόπουλο, τον παλαιό παράγοντα του Αιγάλεω Α.Ο. Κώστα Μαρίνο, αλλά και πλήθος φιλάθλων. Κι ακόμη, πολλούς ποδοσφαιριστές και μέλη του Συνδέσμου όπως οι Δημήτρης Παπαϊωάννου («παπί»), Γιάννης Κατσικογιάννης, Αντώνης Καραλής, Τάσος Σιδέρης, Γιάννης Πλούμπης, Δημήτρης Τοπάλης, Κώστας Λαλλιώτης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Σπύρος Τσίλης, Γιώργος Πλασκασοβίτης, Γιάννης Ζώτος, Στράτος Μπέλας κ.α.


Όπως μας ενημέρωσε τέλος ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιάννης Νταγκίνης, στις προγραμματισμένες δραστηριότητες του «ΣΥ.ΒΕ.Π.Α.Π.» περιλαμβάνονται αγώνας με την αντιπροσωπευτική ομάδα του «Π.Σ.Α.Π.» για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω για παιδιά με κινητική αναπηρία και νοητική στέρηση, αγώνας με την ομάδα του Α.Ο. Χαϊδαρίου στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντα παλαιού ποδοσφαιριστή και των δυο ομάδων Κώστα Τσιμαχίδη, αγώνας με την Ιεράπολη για την ενίσχυση του παλαιμάχου Δημήτρη Παπαϊωάννου και αγώνας με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015 για ανθρωπιστικό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρωτοπόροι Έλληνες Οικολόγοι

  Άγις Θέρος (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ, 22.4.1961) ( Γράφει ο Νίκος Δ. – Θ. Νικολαΐδης ) Τα σημερινά προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος (τρύπα τ...